RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Franța cere Chinei să transmită ”mesaje CLARE” Rusiei /Parisul așteaptă o soluție bazată pe dreptul internațional în Ucraina

Administrația Emmanuel Macron cere Chinei să transmită ”mesaje foarte clare” Rusiei în sensul opririi invaziei militare în Ucraina, Franța semnalând susținerea unui proces de negocieri prin respectarea normelor dreptului internațional.

”Am discutat despre toate războaiele și conflictele de pe plan mondial, în special despre războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina, după cum spunea domnul ministru, acest război preocupă întreaga comunitate internațională. Avem convingerea că nu va exista o pace durabilă, dacă nu va fi negociată cu ucrainenii, nu va exista securitate pentru europeni dacă nu va fi pace în conformitate cu dreptul internațional, iar, dacă nu va prevala dreptul internațional, eu am dubii că vom putea continua la nivel colectiv să avem relații comerciale și să păstrăm prosperitatea pe întreaga planetă. Pentru noi, aceasta este o miză esențială, iar Franța este determinată să continue dialogul strâns cu China pentru a contribui împreună la găsirea unei căi pentru o pace durabilă în Ucraina, întemeiată pe principalele norme ale Cartei ONU”, a declarat Stéphane Séjourné, ministrul francez de Externe, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o luni, la Beijing, cu omologul său chinez, Wang Yi.

Stéphane Séjourné a insistat că Administrația de la Beijing trebuie să convingă Rusia să înceteze invazia militară în Ucraina.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

LIVE. Război în Ucraina, ziua 336. Germania a anunțat câte tancuri va trimite Ucrainei, în cadrul aranjamentului cu SUA

Redacția

O traficantă de droguri numită „Regina Pacificului” dă în judecată Netflix pentru serialul „Queen of the South”

Redacția

Legendarul Pelé se recuperează în spital după ce a fost operat de cancer la colon

Redacția
Încarcă...