NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Festivitate de absolvire la Școala ”Iordache Cantacuzino”. Doi șefi de promoție (FOTO)

O festivitate de absolvire aparte, adaptată restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus a avut loc astăzi la Școala ”Iordache Cantacuzino”. Elevii celor trei clase de a VIII-a s-au adunat în curtea școlii, alături de cadrele didactice, pentru a-și primi diplomele și felicitările cuvenite, rezultat al muncii depuse în anii de școală de până acum.

A fost un moment emoționant pentru fiecare, unul al încheierii unei etape a vieții de elev și un nou pas către viitor. Cu emoție în glas, o lacrimă în coada ochiului sau zâmbete nostalgice, flori în mână și bucurie în suflet, elevii au așteptat momentul în care le-au fost răsplătite eforturile depuse.

Deși nu a fost un an ușor, mai ales pentru elevii din anii terminali, care au fost nevoiți să se pregătească online, pe timp de pandemie, ei s-au declarat mulțumiți de rezultate și spun că s-au adaptat noilor condiții de învățare. A fost o festivitate de absolvire aparte, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Aceasta a fost deschisă de imnul „Gaudeamus igitur” , evenimentul s-a desfășurat în curtea școlii, pe terenul de sport, cu păstrarea distanței sociale.

Fiecare clasă a intrat pe rând pe terenul de sport, iar fiecare elev și-a auzit strigat numele in aplauzele celor prezenți. Copiii au purtat eșarfe  de culori diferite pe care a fost inscripționat numele școlii. Elevii au primit diplome, cărți, flori și coronițe, iar la final au înălțat spre cer, câte un balon alb.

  

Generația de absolvenți 2020 de la Școala ”Iordache Cantacuzino” are doi șefi de promoție, de zece. Este vorba de Sofia Teofil și Alexandru Tărăbuță. Elevii se pregătesc pentru o nouă etapă a vieții, cea de licean.  Absolvenții de clasa a VIII-a vor completa fișele de înscriere la liceu în perioada 2-6 iulie 2020, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie 2020, a decis Ministerul Educației.

Advertisements

Related posts

Prezenţă foarte bună la simularea naţională în judeţul Iaşi

Redacția

10 ani de super-mate, imaginaţie şi creativitate la două licee din Pașcani

Redacția

Două unități de învățământ din Pașcani premiate la Gala valorilor autentice

Oana Cordoneanu
Încarcă...