RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Festival multicultural de tradiții și obiceiuri organizat de Liceul ”Miron Costin”

Astăzi începând cu ora 10.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură Pașcani, a avut loc un eveniment deosebit. Este vorba despre Festivalul ”Trăim împreună, să ne cunoaștem mai bine”, organizat de către Liceul Teoretic ”Miron Costin” în colaborare cu mai multe școli din apropierea municipiului Pașcani.

 

În cadrul reprezentanțiilor de pe scenă, publicul a putut admira peste 500 de participanți ce au prezentat dansuri, au interpretat melodii din cultura rușilor-lipoveni, catolicilor și a celor ortodocși. Mai exact, vorbim de 17 formații din Miroslovești, Mircești, Stolniceni Prăjescu, Brătești, Răchiteni și Pașcani.

  

”Astăzi are loc cea de a III -a ediție a Festivalului „Trăim împreună, să ne cunoaște mai bine”. Este o inițiativă a Liceului Teoretic ”Miron Costin” în colaborare cu Liceul din Stolniceni Prăjescu, respectiv comunitatea de ruși-lipoveni de la Brătești. Am inițiat acest proiect în urmă cu 3 ani de zile întrucât am vrut să ne cunoaștem culturile religioase, obiceiurile, tradițiile”, ne-a declarat Carmen Apostol, directoarea Liceului ”Miron Costin” Pașcani.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Deschidere de an școlar cu flori, zâmbete și emoții la Colegiul ”Unirea” și Școala Specială

Redacția

Greva generală din educație se suspendă, dacă Guvernul pune în ordonanța de urgență că salariul debutantului va fi la nivelul salariului brut pe economie și că de la 1 ianuarie 2024 majorarea salarială este de 50%, anunță sindicatele

Redacția

332 de elevi din municipiu vor primi burse sociale, de studiu sau de merit

Teona Gherasim
Încarcă...