NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Festival multicultural de tradiții și obiceiuri organizat de Liceul ”Miron Costin”

Astăzi începând cu ora 10.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură Pașcani, a avut loc un eveniment deosebit. Este vorba despre Festivalul ”Trăim împreună, să ne cunoaștem mai bine”, organizat de către Liceul Teoretic ”Miron Costin” în colaborare cu mai multe școli din apropierea municipiului Pașcani.

 

În cadrul reprezentanțiilor de pe scenă, publicul a putut admira peste 500 de participanți ce au prezentat dansuri, au interpretat melodii din cultura rușilor-lipoveni, catolicilor și a celor ortodocși. Mai exact, vorbim de 17 formații din Miroslovești, Mircești, Stolniceni Prăjescu, Brătești, Răchiteni și Pașcani.

Advertisements
  

”Astăzi are loc cea de a III -a ediție a Festivalului „Trăim împreună, să ne cunoaște mai bine”. Este o inițiativă a Liceului Teoretic ”Miron Costin” în colaborare cu Liceul din Stolniceni Prăjescu, respectiv comunitatea de ruși-lipoveni de la Brătești. Am inițiat acest proiect în urmă cu 3 ani de zile întrucât am vrut să ne cunoaștem culturile religioase, obiceiurile, tradițiile”, ne-a declarat Carmen Apostol, directoarea Liceului ”Miron Costin” Pașcani.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Situaţia la zi a înscrierilor la facultate. Peste 8.000 de candidați la cele patru universități

Redacția

Monica Anisie: Nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu 30 și ceva de elevi

Redacția

“ICI ON PARLE FRANCAIS” au spus elevii de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site