NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

FEMEIE IMOBILIZATĂ LA PAT DUPĂ O CĂZĂTURĂ PE GHEAȚĂ. Trei copii suferă din cauza acestui chin

Caz dramatic în satul Șcheia din comuna Alexandru Ioan Cuza. O femeie de 35 de ani este paralizată la pat după ce a căzut pe gheață și s-a lovit cu capul de trotuar. În această situație se află de trei săptămâni, când a ajuns la spital după ce o durea capul îngrozitor.

Magdalena Cobuz a fost transportată cu ambulanța la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Durerile de cap deveniseră insuportabile, așa că soțul acesteia a anunțat salvarea. Ion Cobuz crede că nevasta sa a ajuns în acest stadiu ca urmare a unei căzături.

“Iarna trecută a alunecat pe gheață și s-a lovit la cap. De atunci o durea îngrozitor. Acum trei săptămâni am sunat la Salvare să o ducem la spital. Medicii au diagnosticat-o cu tumoră. A fost operată pe creier, dar acum are și pareză pe partea dreaptă”, ne-a declarat Ion Cobuz.

Mai mult femeia este inconștientă și cu greu recunoaște persoanele. Cei trei copii, de 9, 12 respectiv 15 ani, suferă enorm de mult cât o văd pe femeie cum arată.

“Am grijă și de ea și de copii. Ce să fac, ne chinuim așa”, mai spune bărbatul femeii.

Situația familiei Cobuz este evaluată de reprezentanții Primăriei din comuna Alexandru Ioan Cuza. Funcționari de la Biroul de Asistență Socială și primarul au mers astăzi la locuința ei. Despre acest caz, edilul Vasile Baciu a aflat ieri seară când a mers împreună cu soția sa, asistentă în comună, să îi schimbe bandajul femeii.

“Ieri seară am aflat necazul acestei familii. Până acum ceva vreme această femeie muncea prin comună. Căutăm să identificăm toate oportunitățile să o ajutăm. Împreună cu cei de la Asistență Socială îi pregătim dosarul pentru comisia de handicap. Sperăm să i se aloce gradul de handicap grav, pentru a putea beneficia de însoțitor”, ne-a declarat Vasile Baciu.

Primarul localității le-a promis membrilor familiei că le va schimba ușa de la intrare și se va îngriji ca toți copiii să rămână lângă familie.

“Îi vom ajuta cum putem, chiar dacă bugetul comunei este mic. Am promis că le schimb ușa de la intrare. Copiii rămân lângă familie, îi poate crește tatăl”, mai spune primarul.

Situația este una dramatică pentru această familie. Costurile cu medicamentele sunt mari, iar ei trăiesc doar din alocațiile copiilor. Cei care vor să dea o mână de ajutor pot apela la funcționarii Biroului de Asistență Socială din cadrul Primăriei sau la numărul de telefon 0232/716537.      

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

ALERTĂ METEO | Cod portocaliu de caniculă, joi, pentru 6 judeţe din România. Se vor înregistra 39 de grade Celsius

Redacția

Primăria Pașcani – precizări importante pentru voluntari!

Marius Parteni

Indienii de clasa a VII-a: jocuri periculoase în zona Palatului Cantacuzino-Brătianu

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site