RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

fanatik.ro: Cum a ajuns Guvernul Ciolacu luat cu asalt de protestele bugetarilor. „Nu există aceeași măsură aplicată tuturor. Unii sunt mai presus de lege”

​​În timp ce autoritățile au întârziat cu Legea salarizării unitare pentru aparatul bugetar, ce ar fi trebuit să fie gata încă din luna septembrie și care ar fi rezolvat discrepanțele salariale din sistemul de stat, bugetarii ies în stradă acuzând lipsa de echitate în ceea ce privește salarizarea. Săptămâna trecută au fost angajații de la casele de sănătate județene, care au cerut salarii egale cu ale colegilor din Capitală, iar în această săptămână protestează angajații DSP-urile, cei de la inspecțiile pentru siguranța muncii, și ar putea fi urmați de angajații de la Metrorex.

Cum a ajuns Guvernul Ciolacu luat cu asalt de protestele bugetarilorFoto: Colaj fanatik.ro

Miercuri dimineața, angajații Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) au participat la un protest spontan, cerând majorarea salariilor cu 25%, plus sporul de condiții vătămătoare de 15%. Aceștia au reclamat faptul că sunt plătiți cu sume mai mici decât colegii din administrația centrală. „Angajații instituției noastre se află într-o situație discriminatorie față de colegii din alte instituții publice din administrația publică centrală, fapt care a creat şi continuă să provoace o stare de nemulțumire profundă, fiind tratați ca o categorie inferioară”, subliniază aceștia,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciucă: Suntem într-o fază avansată cu implementarea Grupului de Luptă NATO, condus de Franţa, din România

Redacția

Ciucă: Burduja are planul, are și tinerețea și curajul, are partea aceasta de spirit de sacrificiu

Redacția

Țăndărei, următorul oraș care poate deveni focarul de coronavirus al României

Redacția
Încarcă...