RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Falimentul Euroins, subiect de interpelare la vizita lui Klaus Iohannis în Parlamentul European

În cadrul vizitei președintelui român Klaus Iohannis, problema falimentului societăţii de asigurări Euroins şi a modului în care a acţionat în acest caz Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a fost ridicată de doi parlamentari.

FOTO Inquam Photos

FOTO Inquam Photos

Potrivit Agerpres, au atras atenția asupra subiectului un eurodeputat al Germaniei și unul al Irlandei

  

Industria de asigurări majore din România a fost agitată în ultimii ani. Douăsprezece companii care furnizau asigurări majore au fost scoase din afaceri în numai 12 ani. Douăsprezece firme de asigurări în 12 ani ar trebui să ridice preocupări serioase despre mediul de reglementare dintr-un stat membru”, a spus eurodeputatul german Gunnar Beck, din grupul Identitate şi democraţie (ID), în cadrul dezbaterii din plenul PE la Strasbourg.

„În 2019, autoritatea de reglementare în domeniul asigurărilor, ASF, a cerut Euroins România să cumpere pe atunci falimentara City Insurance. După numai trei ani ASF a suspendat licenţa Euroins în România, din câte se pare pentru motive discutabile. (…) Anul trecut, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a ridicat întrebări pe lângă ministrul de finanţe român despre acţiunile ASF şi a înaintat o propunere de rezoluţie (…)”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Erdogan a decretat stare de urgență pentru 3 luni în sud-estul Turciei

Redacția

Stadiul PNRR la zi. Ce mari restanțe are Coaliția

Redacția

Locuitorii oraşului Palermo nu vor mai consuma carne şi ouă timp de 15 zile din cauza unui incendiu

Redacția
Încarcă...