NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Expoziție de design vestimentar la Colegiul Sadoveanu: Arta are mereu ceva de spus!

Activități pentru toate gusturile și mai ales promovarea culturii a avut loc în aceste zile în Colegiul pășcănean ce poartă numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu.

 

Elevii instituției de învățământ au dat dovadă de măiestrie, talent plastic sau actoricesc, dicție în limba noastră română, dar și ușurința vorbirii limbii lui Voltaire.

  

În fiecare sală de clasă a Colegiului Sadoveanu se simțea sărbătoarea, iar tot astăzi trupele de teatru Millo și Millo Junior i-au făcut pe cei prezenți să râdă pe durata întregii scenete.

Nu doar actualii elevi s-au remarcat ci și vechii „învățăcei”. Într-o sală de clasă a fost amenajată o expoziție vestimentară realizată din materiale reciclabile. 

Advertisements

„Cu prilejul Zilelor Colegiului Național Mihail Sadoveanu, școala noastră a încheiat un protocol cu Universitatea George Enescu din Iași, Facultatea de Arte Plastice, secția arte și design vestimentar prin care doamna profesor Ecaterina Marghidan a avut plăcerea și onoarea de a ne trimite o expoziție cu lucrările dumneaei realizate de către elevii de la cursuri pe lucrări făcute din materiale reciclabile. Am ales să organizăm această expoziție într-o sală din școală evitânt să o facem pe holul instituției, fiindcă spațiul nu ne-ar fi permis și elevii circulă mai des în această zonă”, ne-a declarat Genoveva Șerban, director al Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani.

Această expoziție nu ar fi avut loc fără sprijinul etalonului de cultură din școală, cea care a păstrat legătura cu toți elevii cu minți sclipitoare care au trecut prin mâna sa de didact. Prezentă la eveniment, Mărioara Preutu a vorbit despre protocolul încheiat cu facultatea ieșeană.

Advertisements

“Studenții doamnei Marghidan sunt foști elevi ai școlii noastre. Emanuea Teacă este implicată în foarte multe proiecte umaniste, ea absolvind profilul filologie. Această primăr expoziție deschide drumul spre alte expoziții, sper eu. Iată că acum când s-a întâlnit designul vestimentar cu teatrul nu putea să iasă decât un lucru bun”, a completat Mărioara Preutu, profesor al Colegiului Sadoveanu.

Tânăra designer vestimentar Emanuela Teacă, fostă elevă a instituției a ținut să trimită o piesă vestimentară, creație proprie care face parte din lucrarea ei de licență.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Directorii de şcoli din Italia răspund penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus

Redacția

Polițiștii le-au vorbit elevilor de la Colegiul “Sadoveanu” despre efectele nocive ale drogurilor

Redacția

Liceul “Miron Costin” a fost gazda a patru cercuri pedagogice

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site