RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Expoziție- concurs ,,Coșuri tradiționale de Paști” în Pașcani

Pentru al doilea an consecutiv, Casa de Cultură Mihail Sadoveanu Pașcani organizează expoziția concurs intitulată ,,Coșuri tradiționale de Paști. Scopul acestei eveniment este de a păstrarea valorile şi tradiţiile româneşti.

 

Evenimentul este organizat de Casa de Cultură din Pașcani, marți, 3 mai, de la ora 12.00 și se va desfășura în Piața „Mihail Sadoveanu”. Manifestarea este realizată în colaborare cu Protopopiatul Pașcani .

  

„Casa de Cultură Mihail Sadoveanu organizează pe 3 mai, începând cu ora 12.00, în Piața „Mihail Sadoveanu”; Coșuri tradiționale de Paște ediția a II-a. Din program nu va lipsi o exposiție concurs de coșuri traționale de Paște, realizată în parteneriat cu Protopopiatul Pașcani. De asemenea va aexista muzică de promenadă cu Fanfara Trubadurii Pașcani, colinde pascale interpretate de Grupul vocal folcloric Moștenitorii din Lunca Pașcani coordonată de profesorul Aurica Tîgîță, profesorii Doina Atomei, Narcisa Balan și Diana Epure, precum și o expoziție cu vânzare de coșuri împletite din răchită, expuse de meșterul popular Lilian Toderașcu. Jurizarea pentru această expoziție concurs va fi făcută de către specialiști în etnografie și reprezentanți ai Casei de Cutură. Se vor acorda diplome și premii”, ne-a declarat Daniela Calistru, director al Casei de Cultură.

În deschidere va fi muzică de promenadă cu Fanfara Trubadurii Pașcani, iar la final câștigătorii vor fi premiați. Toți participanții vor primi diplome.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Horoscop 13 ianuarie 2024. Zodiile care se îndrăgostesc iremediabil. Nativii care se lasă cuceriţi uşor

Redacția

Liturghie arhierească la început de an în biserica Sf. Ioan Botezătorul din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani

Redacția

Explozie urmată de incendiu pe şantierul Autostrăzii Moldova! / A luat foc o magistrală de gaz / Patru muncitori au murit şi alţi cinci au fost răniţi!

Redacția
Încarcă...