NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

EUROVISION 2014. Conchita Wurst, FEMEIA CU BARBĂ din Austria, a câştigat FINALA. Pe ce loc s-a clasat România

EUROVISION 2014. Conchita Wurst, FEMEIA CU BARBĂ din Austria, a câştigat FINALA. Pe ce loc s-a clasat România

 

 

EUROVISION 2014 PAULA SELING ŞI OVI – LOCUL 12. CÂŞTIGĂTOR EUROVISION 2014 – CONCHITA WURST, AUSTRIA. Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014, s-au situat pe locul al 12-lea în finala care a avut loc sâmbătă seară, la B&W Hallerna din Copenhaga, în timp ce Conchita Wurst din Austria a câştigat competiţia.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Olanda, cu 238 de puncte, şi Suedia, cu 218 puncte.

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), au concurat în finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa “Miracle”, compusă de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

  

Reprezentanţii României au obţinut un total de 72 de puncte. Cele mai multe puncte au fost acordate României de Moldova – 12, Spania, Austria, Israel şi Malta – câte 8.

Advertisements

La rândul său, România a acordat 12 puncte Suediei, 10 puncte – Ungariei şi 8 puncte – Austriei.

Paula Seling şi Ovi au mai reprezentat România în 2010, când, în finala care a avut loc la Oslo, au ocupat poziţia a treia.

37 de ţări au participat la ediţia din acest an a Eurovision. Dintre acestea, în finala de sâmbătă au concurat 26 de ţări: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, România, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franţa, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elveţia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino şi Marea Britanie.

EUROVISION 2014 a fost câştigat de Conchita Wurst din Austria. FEMEIA CU BARBĂ este de fapt un travestit care a devenit brusc noul simbol al mişcării LGBT. De remarcat fapul că în FINALA de aseară Rusia a fost fluierată copios de întreaga sală. România, cu Paula Seling şi Ovi, s-a clasat pe locul 12.

EUROVISION 2014. Austria este ţara câştigătoare a celei de-a 59-a ediţie EUROVISION. Conchita Wurst a adunat 290 de puncte cu piesa ei cu melodia “Rise like a Phonix” pentru Austria. Pe locul doi s-a aflat Olanda – cu 238 de puncte, urmată de Suedia cu 218 puncte.

România, reprezentată de Paula Seling şi Ovi, s-au situat la mijlocul clamanetului, aceştia ocupând locul 12, cu 72 de puncte. Printe ţările care au oferit puncte României se numără: Azerbaijan – 6 puncte, Malta – 8 puncte, Macedonia – 4 puncte, Belarus – 1 punct, Israel – 8 puncte, Portugalia – 1 punct, Norvegia – 4 puncte, Moldova – 12 puncte, Irlanda – 2 puncte, Austria – 8 puncte, Spania – 8 puncte, Belgia – 5 puncte şi Italia – 5 puncte, 

La coada clasamentului EUROVIION 2014 se află Franţa – 2 puncte, Slovenia – 9 puncte şi malta – 14 puncte.

„Această seară este dedicată celor care cred într-un viitor cu pace şi libertate. Suntem uniţi şi suntem de neoprit”, a spus Choncita la scurt timp după ce a fost anuntată câştigătoarea EUROVISION 2014.

Eurovision Song Contest 2014 s-a desfăşurat în Copenhaga după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa “Only Teardrops”.

Advertisements

Astfel, ediţia din 2015 a concursului Eurovision se va desfăşura în Austria, după ce Conchita Wurst a câştigat competiţia din acest an, cu piesa “Rise like a Phoenix”, care a obţinut un total de 290 de puncte.

 

sursa gandul.info

Advertisements
Advertisements

Related posts

ISW: „Centrul nervos” al armatei ruse se agită pentru a găsi noi lideri, pe măsură ce „teama” de contraofensiva ucraineană crește

Redacția

ATP: Tommy Paul și Denis Shapovalov, duel pentru titlul de la Stockholm

Redacția

VIDEO Zelenski: De la miezul nopţii până la 7 dimineaţa am reuşit să doborâm 15 rachete ruseşti. Pentru fiecare astfel de atac, invadatorii ruşi vor primi răspunsul nostru

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site