NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Autostrada Iasi – Targu Mures intra la finantare

Telenovela autostrazii Iasi – Targu Mures si-a consumat un nou episod. Dupa ce opozitia s-a aratat nemultumita de faptul ca proiectul demararii studiului defezabilitate pentru tronsonul autorutei Est-Vest a fost uitat de Ministerul Transporturilor, liderii PSD Iasi au venit cu o noua varianta.

Primarul Gheorghe Nichita, presedintele PSD Iasi, a sustinut ca Ministerul Transporturilor a demarat procedurile pentru ca autostrada sa beneficieze definantare pentru studiul de fezabilitate. „Ministrul Dan Sova mi-a spus ca a trimis de ieri (joi – n.r.) documentatia la ANRMAP pentru refacerea studiului de fezabilitate a autostrazii Ungheni – Iasi – Targu Mures. Studiul realizat de guvernul de dreapta format din PNL si PDL” a dus autostrada la o valoare de noua miliarde de euro. Ei nu au facut decat sa ingradeasca realizarea autostrazii. Cu buna stiinta, pe criterii politice s-au gandit cum sa ingroape aceasta autostrada”, a spus primarul Gheorghe Nichita. Edilul a mai sustinut si faptul ca proiectul va beneficia de finantare europeana pe sesiunea financiara 2014-2020. „Din fericire am reluat procedurile si speram ca in patru luni acest studiu de fezabilitate sa fie unul fezabil atat tehnic, cat si financiar. Se refera la toate cele trei tronsoane. Pentru portiunea Ungheni – Iasi – Targu Neamt se va lucra pe fonduri europene. Noi ramanem fideli proiectelor USL, a manifestului pentru Iasi”, a mai spus Gheorghe Nichita.

sursa bzi.ro

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Situație critică pentru Colegiul Tehnic „CF Unirea”: Titlu executoriu pentru datorii de 1,5 miliarde de lei vechi și conturile blocate!

Răzvan Grecu

Care sunt autostrăzile prioritare aprobate de Guvern

Redacția

Au început lucrările la heliportul de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site