NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Autostrada Iasi – Targu Mures intra la finantare

Telenovela autostrazii Iasi – Targu Mures si-a consumat un nou episod. Dupa ce opozitia s-a aratat nemultumita de faptul ca proiectul demararii studiului defezabilitate pentru tronsonul autorutei Est-Vest a fost uitat de Ministerul Transporturilor, liderii PSD Iasi au venit cu o noua varianta.

Advertisements

Primarul Gheorghe Nichita, presedintele PSD Iasi, a sustinut ca Ministerul Transporturilor a demarat procedurile pentru ca autostrada sa beneficieze definantare pentru studiul de fezabilitate. “Ministrul Dan Sova mi-a spus ca a trimis de ieri (joi – n.r.) documentatia la ANRMAP pentru refacerea studiului de fezabilitate a autostrazii Ungheni – Iasi – Targu Mures. Studiul realizat de guvernul de dreapta format din PNL si PDL” a dus autostrada la o valoare de noua miliarde de euro. Ei nu au facut decat sa ingradeasca realizarea autostrazii. Cu buna stiinta, pe criterii politice s-au gandit cum sa ingroape aceasta autostrada”, a spus primarul Gheorghe Nichita. Edilul a mai sustinut si faptul ca proiectul va beneficia de finantare europeana pe sesiunea financiara 2014-2020. “Din fericire am reluat procedurile si speram ca in patru luni acest studiu de fezabilitate sa fie unul fezabil atat tehnic, cat si financiar. Se refera la toate cele trei tronsoane. Pentru portiunea Ungheni – Iasi – Targu Neamt se va lucra pe fonduri europene. Noi ramanem fideli proiectelor USL, a manifestului pentru Iasi”, a mai spus Gheorghe Nichita.

sursa bzi.ro

  

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Drum judeţean inundat după topirea zăpezii

Redacția

Orele de depunere a coroanelor nu au fost trecute pe programul elaborat de Primărie. Motivul: Gică Zanet a lipsit astăzi!

Marius Parteni

Sens giratoriu pentru menținerea și fluidizarea traficului prin bariera spre Blăgești

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site