NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Eurobarometrul de vară: Încrederea cetățenilor europeni în UE crește

Sondajul Eurobarometru din vara anului 2022 arată o creștere a încrederii în UE și menținerea unui sprijin puternic pentru răspunsul UE la agresiunea Rusiei în Ucraina, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

O majoritate covârșitoare a cetățenilor UE sprijină investițiile în energia regenerabilă și măsurile de reducere a dependenței UE de sursele de energie rusești. Aprobarea monedei euro a atins un nivel record.

Cu toate acestea, europenii sunt din ce în ce mai îngrijorați de situația economică din UE și din propria lor țară.

Eurobarometrul din iunie-iulie 2022 arată că 65% dintre europeni sunt optimiști în ceea ce privește viitorul UE, ceea ce reprezintă o creștere de trei puncte procentuale față de un sondaj similar realizat în ianuarie-februarie anul acesta, înainte de agresiunea Rusiei în Ucraina.

Advertisements
  

Imaginea UE este în prezent pozitivă în proporție de 47% (+3 puncte procentuale), cel mai ridicat nivel din toamna anului 2009, în timp ce 36% dintre respondenți au o imagine neutră și 16% o imagine negativă. În plus, 49% dintre europeni tind să aibă încredere în UE (+2 puncte procentuale) și 34% au încredere în guvernul lor național.

Răspunsul la invazia rusă în Ucraina

Advertisements

În conformitate cu sondajele anterioare,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Nicolae Ciucă, în vizită oficială la Bruxelles. Cu ce lideri ai UE şi NATO se vede premierul

Redacția

Iohannis, de Ziua Culturii Naţionale: Va rămâne înscrisă cu majuscule în cronici implicarea exemplară a gânditorilor şi întemeietorilor instituţiilor de cultură

Redacția

DigiSport: Rușii vor să-și înființeze propria competiție după ce FIFA și UEFA i-au exclus! Roman Abramovich ar urma să o finanțeze

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site