NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Eşti olimpic internaţional? Statul român te plăteşte

S-au găsit bani în bugetul statului român şi pentru a recompensa excelenţa. Olimpicii internaţionali primesc o bursă în valoare de 15.000 de euro. Cu o condiţie însă: să rămână să studieze sau să profeseze în ţară.

Bursele se acordă din 2013, dar oportunitatea nu este popularizată suficient de mult încât toată lumea să ştie că există. O recunoaşte chiar ministrul Educaţiei.

„Din păcate, nu au fost solicitări. S-au dat 14 (n.r. burse ) acum doi ani, 11 acum trei ani, anul acesta nu a fost nicio ofertă, pentru că nu a fost anunţat concursul şi am rămas dezamăgit. De asta acum l-am anunţat, ca să se ştie de program. Îmi pare rău că lucruri minunate nu sunt spuse şi nu sunt cunoscute”, a declarat  ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

  

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

Advertisements

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

În total, sunt disponibile 50 de burse anual, de care pot beneficia tinerii care au câştigat olimpiade internaţionale sau concursuri mondiale de marcă. Pentru a primi cei 15.000 de euro oferiţi de stat, olimpicii trebuie să aleagă o universitate din România pentru studii sau, dacă au absolvit facultatea, să se asocieze unui laborator românesc de cercetare. Bursele se acordă pe o durată de doi ani, iar dacă după această perioadă rezultatele sunt bune, bursierii mai pot intra într-un alt program finanţat de stat, de un an şi jumătate, timp în care vor fi plătiţi cu 10.000 de euro.

„Noi nu oprim mobilitatea tinerilor, ci doar încercăm să le oferim o alternativă celor buni, care vor să rămână în România. Eu cred că este o investiţie extraordinară, pe care am gândit-o în perspectivă, în timp, şi cu implicaţii mai mari”, a mai precizat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj., pentru aceeaşi publicaţie.

Advertisements

sursa www.oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Anunţ excelent pentru cadrele didactice

Redacția

Profesorii ar putea avea statut de autoritate publică

Redacția

Sindicatul Învățământ „Spiru Haret” îi va premia pe foștii membri din Pașcani și zonele învecinate

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site