NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Emoțiile au luat deocamdată, sfârșit! Elevii au susţinut astăzi ultima probă a Bacalaureatului

Cuprinşi de mari emoţii, elevii claselor a XII-a au susţinut astăzi ultimul examen al maturității. Emoțiile au luat sfârșit deocamdată pentru liceeni, asta până la afișarea rezultatelor. Proba de astăzi, spun unii, a fost ușoară, dar asta nu înseamnă că au scăpat de greu.

 

 

  

Examenul a fost la alegere şi diferă de profilul la care s-au specializat elevii.

La profilul real, absolvenţii de liceu au avut de ales între biologie vegetală şi animală, chimie, fizică, anatomie şi informatică.

La uman, candidaţii au putut opta pentru logică, geografie, psihologie, sociologie, economie, filosofie. Unii dintre candidaţi au considerat că examenul la materia aleasă a fost uşor, pentru alţii însă subiectele primite au fost mai grele.

Astfel, elevii au încheiat examenele ce țin de ciclul liceal, iar în urma rezultatelor care vor fi afişate  pe data de 12 Iulie, în jurul orei 16:00, respectiv 20:00, când se vor putea depune contestaţiile, se deschide o nouă etapă în viaţa acestora care este reprezentată de înscrierile la facultate, respectiv, susţinerea examenelor aferente, care  vor fi susţinute  doar în cadrul anumitor Universităţi, precum:  Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” , Facultatea de Drept, Facultatea  de Litere sau Medicina.

137.344 de absolvenţi de clasa a XII-a  s-au înscris la probele scrise de la Bacalaureat 2016, susţinute în 473 de centre de examen din toată ţara.

Advertisements

Related posts

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani premiat, pentru performanță excepțională, în cadrul Galei Medica Academica (VIDEO)

Răzvan Grecu

Orbiți de farurile unui camion, doi bicicliști din Cozmești au ajuns la spital

Oana Cordoneanu

Acțiune de colectare a deșeurilor în Pașcani și suburbii. Tombolă cu premii

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site