NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Elixir din miere de albine şi muguri de brad. La ce este bun

Partea a doua a lunii mai şi începutul lunii iunie(în zonele mai înalte) este cea mai bună perioadă în care se pot recolta mugurii de brad pentru a prepara celebrul elixir de miere cu muguri de brad, remediu extrem de eficient în lupta cu afecțiunile frecvente ale sezonului rece adică tuse, bronșite, stări gripale, laringite și faringite.

In pregătirea corectă a acestei reţete de miere cu muguri de brad proaspeţi, mugurii de brad sunt macerați la rece, în miere. Astfel în amestec cu mierea fluidifică secrețiile bronhice, fiind un expectorant excepţional și totodată un bun calmant.

Mierea întăreșete sistemul imunitar. Un studiu publicat în Journal of the Science of Food and Agriculture arată antioxidanții din miere ajută la protejarea sistemului imunitar și vă ajută în ameliorarea stărilor gripale sau de răceală. Mierea are, fără îndoială, proprietăți antimicrobiene.

Mierea este un foarte bun antitusiv. Pentru durerile în gât care însoțesc tusea, gripa sau infecțiile tractului respirator, mierea este un emolient, un lubrefiant ideal.

  

Ca și bradul, mugurii de brad au proprietăți antimicrobiene, ajută la vindecarea mai rapidă a bolilor respiratorii și la stimularea sistemului imunitar.Mugurii de brad au proprietăți antibiotice și antiseptice, dar și calmante. Sunt folosiți în special la prepararea unui sirop cu miere, care poate fi consumat pe tot parcursul anului.

Siropul din muguri de brad este un bun antiseptic și un foarte bun tonic, ajută la combaterea tusei și a bronșitei. Administrarea să ajută la vindecarea afecțiunilor respiratorii acute.Are un bogat conținut în vitamina C, fiind recomandat în tratarea asteniilor și a stărilor de stres. Mai este și un excelent îndulcitor pentru ceaiuri, fiind recomandat și copiilor.

De cele mai multe ori, siropul din muguri de brad este preparat prin firbere într-un sirop de zahăr. Prin prepararea termică o mare parte din uleiurile volatile, cu un foarte mare rol în calmarea afecțiunilor respiratorii, se distrug. De aceea, vă propunem un preparat la rece, care pe lângă faptul că păstrează intact toate proprietățile compușilor activi din mugurii de brad, mai are în plus miere, care adaugă acestui preparat beneficiile ei.

Remediul poate fi folosit pentru tratarea următoarelor afecţiuni: astm bronşic, borşita cronică, faringita, laringita, tuse, răceală, amigdalita, gripă şi alergii. Siropul poate fi folosit şi de persoanele care suferă de migrene sau de cele anemice sau anorexice. Siropul de muguri de brad este eficient şi pentru dezinfectarea cavităţii bucale.

BZI

Advertisements

Related posts

Sevrajul nicotinic: De ce luăm în greutate cănd renunţăm la fumat?

Redacția

Două cazuri noi de coronavirus la Iași. Alte 4 persoane testate pozitiv din județul Suceava

Redacția

Spitalul de la Lețcani, care a costat 13 milioane de euro, încă stă închis. După problemele de încălzire, acum a fost și inundat

Redacția
Încarcă...