NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Elevii unui colegiu din Pașcani achită bani pentru plata gardianului. Iată explicațiile!

 

Plata gardianului este o situație cu care elevii unui colegiu din Pașcani încă se mai întâlnesc. Taxa este percepută de Asociația de Părinți, iar banii sunt virați către firma cu care s-a încheiat contractul.

  

 Elevii Colegiului Tehnic CF ”Unirea” continuă să achite achite taxa pentru plata pazei către un gardian. Vorbim despre o sumă de 28 lei anual pe elev, ce este încasată prin Asociația de Părinți. Motivația este aceea că unitatea de învățământ nu poate asigura din bugetul propriu aceste cheltuieli, ținând cont și de faptul că unitatea este foarte mare.

„Ne facem foarte atent calculele financiare. Plătim pentru naveta profesorilor, asigurăm plata utilităților și facem investiții din ce bani ne rămân. Este foarte greu să acoperim totul, în condițiile în care avem 1200 elevi și două corpuri de clădire ce trebuie menținute funcționale. Asociația de Părinți ne vine în sprijin”, explică profesor Daniela Orășanu, directorul Colegiul Tehnic CF ”Unirea” Pașcani.

Tot aici, prin aceeași asociație, se mai încasează 30 lei anual, pentru alte cheltuieli. Suma este folosită pentru participarea elevilor la competițiile școlare, premierea elevilor în cadrul acțiunilor anuale organizate și alte evenimente.

Banii alocați de Primărie cât și cei din finanțarea pe elev nu ajung pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare.

Advertisements

Related posts

Sporuri pentru condiții vătămătoare triplate în Parlament: secretar – 3.000 lei/lună

Redacția

Prest Serv Apa a acționat în judecată Apa Vital Iași pentru a-și recupera banii. Vezi ce sumă uriașă este la mijloc!

Răzvan Grecu

Rutele ocolitoare din Paşcani şi Târgu Frumos, discutate la întâlnirea cu premierul Cioloş

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site