NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Simpozion dedicat Zilei Armatei Române, la Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu ”

Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani a găzduit astăzi un simpozion intitulat „Armata Română pe drumul gloriei și al onoarei”.

 

Evenimentul a fost dedicat Zilei Armatei Române, marcată în fiecare an pe 25 octombrie. În fața celor prezenți, veterani de război și elevi, a vorbit istoricul militar Sorin Grumuș.

Au fost lansate și volumele  ,, Istoria militară a orașului Roman” scrise de Sorin Grumuș. Vasile Petrila, președintele Asociației Veteranilor de Război din Pașcani a vorbit celor prezenți despre însemnătatea acestei zile. Evenimentul a fost prezentat de muzeograful Relu Butnaru.

 Indiferent de modul în care a fost scrisă istoria, pentru militarii români ziua de 25 octombrie reprezintă un moment plin de emoţie, încărcat de profunde semnificaţii simbolice, o ocazie pentru celebrarea sacrificiului, a onoarei şi demnităţii militare, indiferent de regimurile aflate la guvernare sau de deciziile din cancelariile marilor puteri, dar şi de reflecţie privind viitorul unei instituţii considerată pilonul suveranităţii naţionale şi integrităţii teritoriale a statului român.

Advertisements
Loading...

Related posts

Oameni ai locului (4 Noiembrie 2016): PREȘEDINTELE COTAR IAȘI DESPRE POLIȚELE DE ASIGURARE ȘI MĂSURILE PRIORITARE PENTRU VIITORUL GUVERN

Dragoș Acalugaritei

Eroii pășcăneni premiați de Ziua Națională a Veteranilor de Război

Teona Gherasim

Miercuri are loc echinoctiul de primavara: Ziua va fi egala cu noaptea

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site