NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii locali au aprobat înființarea cabinetului viceprimarului! 2 din cei 8 aleși PSD au fost de acord

Au fost dezbateri aprinse, vineri, în plenul ședinței de Consiliu Local pe tema înființării cabinetului viceprimarului municipiului. Propunerea a fost făcută de primarul Marius Pintilie și are ca temei o prevedere din Codul Administrativ care permite acest lucru, însă opoziția, prin vocea Gabrielei Nedelcu a considerat că solicitarea nu a fost motivată în scris printr-un referat.

„Nu voi vota acest proiect deoarece nu am găsit în cuprinsul acestuia motivația înființării acestui cabinet al viceprimarului. Dacă pentru transformarea unui post la Compartimentul sport cultură există o adresă făcută de domnul Rățoi care justifică oportunitatea acestui lucru, așa aș fi vrut să existe și aici o notă de fundamentare în care să ni se spună de ce este necesar înființarea cabinetului viceprimarului, ce atribuții va avea persoana angajată. Dacă doriți acest lucru pentru eficientizarea activității viceprimarului sau sprijinirea acesteia sunt de acord, dar vreau să știu motivația, nevoia identificată și ce sarcină va avea acea persoană. Vreau să menționez că este vorba despre o poziție nouă, până acum Primăria nu a avut acest cabinet al viceprimarului, dacă s-a schimbat ceva în complexitatea muncii, nu știu, de aceea eu mă abțin până nu regăsesc această motivație atașătă scris la acest proiect, pentru că așa mi se pare normal,” a declarat fostul viceprimar, Gabriela Nedelcu.

Fostul viceprimar a fost contrat dur de actualul primar, care a acuzat-o că nu știe ce presupune funcția de viceprimar, deși a ocupat-o timp de 4 ani. Pintilie a mai explicat că își dorește ca viceprimarul Cristian Rățoi să nu stea cu nasul în hârtii, ci să fie prezent în stradă pentru a supraveghea lucrările de pe domeniul public.

Dumneavoastră spuneți că nu aveți de unde să știți care este caracteristica funcției de viceprimar. Dumneavoastă ați fost viceprimar aici, știți câte documente sunt,  în câte comisii este viceprimarul, care este activitatea, cu toate acestea nu înțelegeți. Ce nu înțelegeți? Un viceprimar trebuie să fie pe stradă, un viceprimar are nevoie să urmărească lucrările din oraș. Este suficientă birocrație și la Primăriei aici și în statul român, așa că eu am nevoie de un viceprimar care să meargă în stradă și să urmărească lucrurile de acolo, ceea ce dumneavoastră nu ați făcut. Inițiativa pleacă de la mine, eu l-am rugat pe domnul viceprimar să nu-și piardă timpul cu urmăritul documentelor și să-și angajeze o persoană, iar acel om este un consilier, nu este o secretară, care să-l ajute ca toate subiectele ce țin de curățenie, de spații verzi să fie urmărite foarte bine,” a explicat primarul Marius Pintilie.

  

Nedelcu a fost acuzată și de un alt consilier liberal că nu a fost prezentă în stradă în mandatul în care a ocupat funcția de viceprimar. Constantin Nemțanu a declarat că fostul viceprimar nu a fost în stradă în mandatul trecut, ajutându-l pe fostul primar doar la treburile din Primărie, astfel că angajarea unui consilier, care să-i permită actualui viceprimar Cristian Rățoi să fie prezent în stradă, este oportună.

„Vreau să-i transmit doamnei consilier Nedelcu, că pe toată perioada în care a fost viceprimar a avut la dispoziție doi consilieri ai primarului pe care i-a folosit mereu. Diferența între domnul Rățoi și domna Nedelcu este că domnul Rățoi va fi prezent tot timpul aolo unde e nevoie de viceprimar: în stradă, în piețe, pe când doamna viceprimar Nedelcu l-a suplinit pe domnul primar Pantazi mai mult în Primărie. Niciodată nu am văzut-o pe doamna Nedelcu în piețe, nu am văzut-o pe străzi, cu mici excepții, pe la spațiile verzi, unde s-a pus gazon. Deci vă rog să înțelegeți că această funcție este necesară, cea de consilier, pentru a-l ajuta pe viceprimar să-și facă treaba,” a susținut proiectul Constantin Nemțanu, consilier PNL.

Fostul viceprimar s-a apărat și a replicat că ea nu a critica activitatea niciunui fost viceprimar și că fiecare dintre aceștia și-a făcut corect treaba aducând plusuri municipalității din activitatea lor.

„Îmi place că această discuție pe proiectul de hotărâre de aprobare a angajării unui consilier actualului viceprimar, s-a transformat într-o evaluare a activității fostului viceprimar. Nu am criticat niciodată activitatea celorlalți viceprimari, pentru că fiecare a adus un plus valoare Pașcaniului și nimeni nu a vrut să facă rău orașului,” a replicat fostul viceprimar Nedelcu.

Proiectul de înființare a unui cabinet al viceprimarului a obținut 12 voturi pentru, dintre care două de la PSD, Vasile Haldan și Liliana Perțu, și 7 împotrivă.

Advertisements

Related posts

Primăria organizează licitaţie pentru terasele din incinta Ştrandului Municipal

Ema Roman

Drumuri greu de asfaltat în județ din cauza contestaţiilor. Se reiau licitațiile

Redacția

Taxă specială pentru închirierea terenului destinat amenajării patinoarului

Marius Parteni
Încarcă...