RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii din județul Iași și-au stabilit obiectivele și doresc să fie consultați

Săptămâna trecută a avut loc prima ședință a Adunării Generale a Consiliului Județean al Elevilor Iași din noul mandat, Biroul Executiv fiind constituit din Iustin Jalaboi – președinte, Mădălin Cotic – vicepreședinte, Mihaela Fedoseev – vicepreședinte, Ștefan Obadă – vicepreședinte și Constantin Șerpeanu – secretar, la Instituția Prefectului a județului Iași.  

Aici s-a consolidat viziunea reprezentanților elevilor din județ, a fost definitivat planul de acțiune pentru perioada imediat următoare și s-au stabilit mecanisme prin care elevii reprezentați să își comunice doleanțele și problemele de la nivelul fiecărei instituții de învățământ, în vederea asigurării cadrului de legalitate și a calității procesului educațional.

Consiliul Județean al Elevilor Iași își propune să aducă vocea elevilor în atenția forurilor decizionale, astfel încât reprezentanți ai acestei structuri să fie convocați la consultări ce îi vizează pe primarii beneficiari ai sistemului de învățământ din județul Iași, respectând astfel unul dintre principiile educației naționale, anume centrarea pe elev, urmând ca în perioada imediat următoare structura are ca scop organizarea de întâlniri cu reprezentanții autorităților publice locale și județene în vederea fundamentării unui parteneriat cât mai solid între acestea si elevi, în vederea rezolvării unor probleme stringente precum plata pazei școlilor din fondurile autorităților locale, susținerea elevilor prin burse de merit și burse sociale și inveștiția în infrastructură.

  

În cadrul întâlnirii Consorțiului „Universitaria”, Consiliul Județean al Elevilor Iași a purtat o discuție cu Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, domnul prof. univ. dr. Mircea Dumitru despre planul de acțiune al structurii în vederea creșterii nivelului calității educației la nivel de județ si implementarea Statutului Elevului.

Comunicat de presă

 

 

 

Related posts

Școala Gimnazială Gâștești își schimbă numele

Răzvan Grecu

Au fost afişate rezultatele de la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce note s-au luat la Pașcani

Redacția

Asociația ”Om Bun” din Iaşi cheamă lumea la voluntariat

Redacția
Încarcă...