NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii de la „Unirea” vor testarea zilnică a profesorilor. La ”Miron Costin” nu au cerut măsuri suplimentare

Directorii a două instituții de învățământ din Pașcani au explicat ieri seară, la Actualitatea TV, la emisiunea ”În Obiectiv”, care sunt cerințele elevilor din anii terminali, cu privire la reîntoarcerea la cursuri, pe 2 iunie.

Cea mai drastică solicitare a fost la Colegiul Tehnic „CF Unirea” acolo unde elevii și-ar dori ca profesorii să fie testați în fiecare zi pentru COVID 19. Tot la această unitate de învățământ au fost și solicitări din partea unor profesori, cu istoric medical, de a-și continua activitatea de la distanță.

„Și eu am primit de la colegii mei rugăminte de a putea să-și desfășoare pregătirea online și să nu vină pe 2 iunie la școală. Am câteva cazuri care au solicitat asta, din motive medicale foarte clare. Dar elevii noștri au spus că și-ar dori ca toți profesorii noștri, care vor veni după 2 iunie la școală, să aibă testele în fiecare zi făcute. Sun îngrijorați și ei și de profesori, dar și de acei colegi care pot fi asimptomatic și pot aduce virusul”, a explicat profesor Daniela Orășanu, directorul Colegiului Tehnic „Cf Unirea”. 

În schimb, la Liceul Teoretic „Miron Costin” nu au fost solicitări ieșite din comun ale elevilor, iar Mihaela Anușca, directorul unității de învățământ a dat asigurări că s-au luat măsuri pentru siguranța elevilor împotriva COVID 19.

  

„Da, într-adevăr, fiecare avem temeri atât pentru noi, cât și pentru ceea ce putem genera fără voința noastră. Nu au cerut măsuri suplimentare, pentru că înțeleg ce se întâmplă în jurul lor și probabil cu toții vom încerca să fim cât mai atenți posibil bazându-ne pe ceea ce există în acest moment și pe măsurile pe care le vom lua, astfel încât să asigurăm cât de mult se poate din siguranța noastră. 100% este imposibil de asigurat siguranța  elevilor și a profesorilor”, a declarat Miahela Anușca, directorul Liceului Teoretic „Miron Costin”.

Menționăm că școlile sunt în administrarea Primăriei, astfel că toate cheltuielile privind dezinfecția, asigurarea produselor sanitare și a materialelor de protecție vor fi decontate de la bugetul local.

Advertisements

Related posts

Şcoala cu termopane, dar fără uşă

Redacția

Premii frumoase pentru elevii Colegiului Tehnic C.F. “Unirea” în cadrul olimpiadelor și concursurilor școlare

Redacția

Școala nu poate să înceapă, dacă nu sunt luate toate măsurile de siguranță!

Redacția
Încarcă...