NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Măsură de ajutor economic luată de primarul Dumitru Pantazi: demolarea căilor de acces, la magazinele oponenților politici!

În plină criză economică și sanitară, Primăria Municipiului Pașcani pune la grea încercare mai mulți agenți economici din municipiu. Concentrați în această perioadă pe salvarea afacerii și a locurilor de muncă, o parte dintre aceștia au acum o nouă grijă: demolarea unor imobile ce ar fi construite pe domeniul public.

În această situație se află 23 de agenți economici și persoane fizice care figurează într-un raport al Poliției Locale Pașcani, că ar ocupa domeniul public cu câțiva zeci de metri pătrați. Zilele trecute, primarul Dumitru Pantazi a semnat mai multe notificări de evacuare care au ajuns la cei 23 de agenți economici și persoane fizice.

Unii dintre aceștia sunt acuzați de Primărie că și-au construit căi de acces către magazine pe domeniul public. În viziunea primarului Dumitru Pantazi acestea trebuie dărâmate, iar terenul să fie predat municipalității.

O astfel de măsură ar duce la închiderea acelor afaceri și la pierderea de locuri de muncă, în condițiile în care în ultimele două luni de zile în România peste  un milion de oameni și-au pierdut locul de muncă.

  

Primăria Municipiului Pașcani a emis un număr de 23 de notificări de eliberare și predare a terenului către persoanele fizice și juridice identificate în Raportul Poliției Locale ca ocupând abuziv terenuri. Aceste notificări au fost înaintate către executorul judecătoresc în vederea comunicării către persoanele vizate. Din acel moment persoanele vizate au la dispoziție 30 zile pentru a elibera și a aduce la starea inițială respectivele terenuri. Responsabili de urmărirea acestor notificări sunt: Compartimentul Patrimoniu și Contracte și Compartimentul Juridic si Contencios din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Pascani”,  a răspuns Primăria Municipiului Pașcani, la o solicitare din partea Actualitatea TV.

Printre cele 23 de persone juridice și fizice notificate, firma Lorimer SRL, a consilierului liberal Marius Pintilie, figurează cu două somații de evacuare. Pentru două scări de acces, în două spații comerciale, și pentru o parcare de 100 de metri pătrați, ce este la dispoziția cetățenilor din zonă.

Pe lista de notificări nu figurează însă și fiica primarului Dumitru Pantazi, Ana Manole, care are în proprietate un spațiu comercial ce are construit pe domeniul public o scară de acces. Pentru acea construcție, conform informațiilor oficiale oferite de Primărie, nu există contract de închiriere și nici autorizație de construire.

Advertisements

Related posts

Comisia juridică a hotărât: Contractele de închiriere din Piața Vale nu pot fi prelungite la infinit! Un consilier PSD a criticat legalitatea proiectului propus de primar! „Pașcaniul – singurul oraș din România în care se întâmplă asta”

Răzvan Grecu

Surprinzător! Încasări mai mari ca anul trecut, de Zilele Municipiului, deși mulți dintre comercianți au fost alungați de vremea ploioasă

Marius Parteni

Ordonanța militară 12. Suceava iese din carantină

Redacția
Încarcă...