NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

În memoria învățătoarei Firuța Ungureanu

Ziua de 13 Mai reprezintă o zi tristă pentru Scoala Gimnazială Valea – Seacă, deoarece doamna învățătoare Firuța Ungureanu a trecut pe această dată, la cele Sfinte, în anul 2016.

Deși a lăsat în urmă lacrimi și durere, a reușit să lase și amintiri dragi, neprețuite persoanelor care au cunoscut-o, datorită muncii sale, dedicării, dar și iubirii acesteia față de artă și folclor.

“În urmă cu exact 4 ani, ziua de 13.05.2016, a fost o zi tristă pentru Scoala Gimnazială Valea – Seacă, deoarece colega noastră dragă, Firuța Ungureanu a ales să ne părăsească pentru totdeauna, lăsând în urma sa lacrimi și durere.
Am mai pierdut o ființă dragă! Așa am primit cu toții vestea care a venit ca un fulger peste noi! Mai avea doi ani până la pensie! Nu a avut prilejul să se bucure de roadele muncii sale din cei 39 de ani de bogată și frumoasă activitate, în care a purtat mâna multor generații de elevi, sădind în sufletele lor dragostea de carte…
A iubit arta, tradiția și folclorul, a reînviat Malanca de la Valea – Seacă, un obicei uitat al comunei Valea – Seacă, pe care doamna cu muncă și pasiune, l – a reconstituit exact ca în trecut, aducând în actualitate și,, sumanul,, îmbrăcăminte pe care elevii dumneaei au purtat – o la diferite concursuri specifice sărbătorilor de iarnă și în semn de respect, elevii s – au îmbrăcat în suman pentru a-și conduce învățătoare pe ultimul drum.
Pentru noi, a fost o colegă deschisă, modestă, corectă, de o sinceritate debordantă, o sursă inepuizabilă de energie și vitalitate, care ne oferea zilnic un exemplu de viață prin caracterul și atitudinea sa, un pedagog desăvârșit, care a făcut din meseria dumneaei o pasiune. Ne – a cucerit cu zâmbetul cald, care se contopea perfect cu albastrul infinit al ochilor săi, ne – a frapat cu simplitatea și modestia ei, ne – a încântat cu hazul și buna dispoziție mereu la îndemână și ne – a copleșit cu amintiri frumoase, adunate de – a lungul anilor, pe care ni le împărtășea cu drag, de fiecare dată! Un exemplu demn de urmat, o viață de om încununată cu realizări frumoase, obținute prin muncă, inteligență, consecvență și profesionalism.
Pentru că muzica îi alina sufletul, tot în semn de respect și prețuire, colegii din Scoala Valea – Seacă, au încercat să – i îndeplinească o ultimă dorință, anume de a merge spre locul de veci pe ritmurile melodiei lui Andre Rieu, un vals pe care doamna îl îndrăgea mult. Și – a dorit să plece discret din această lume, cu zâmbetul pe buze, așa cum noi o știam, lăsând în urma sa doar amintirea…care va dăinui veșnic în sufletele noastre!
Dumnezeu să te odihnească în pace, colega noastră dragă!”
se arată postarea de pe Facebook a doamnei profesoane Apetrei Ionela.

Advertisements

Related posts

Locuitorii din Heleșteni sunt taxaţi de medicul de familie pentru activarea cardului de sănătate

Redacția

Mamă bătută de fiu în prima zi a anului

Oana Cordoneanu

Premiul “Folclorista” a ajuns pe masa primarului și consilierilor din Ruginoasa

Marius Parteni
Încarcă...