NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Efectele secetei: fermierii din județ vor fi scutiți de impozitele agricole și va fi permis pășunatul în păduri, în această perioadă


In timp ce ministrul Agriculturii vorbeste despre aducerea apei mai aproape de agricultori prin folosirea canalelor de irigatie, prefectul Iasului prezinta alte masuri.

Dan Carlan a prezentat cateva decizii care sa vina in spijinul agricultorilor in conditiile in care nu a mai plouat serios de o luna. Primariile din comune vor primi din partea Directiei Agricole materiale informative cu privire la ce fel de masuri pot fi luate in caz de seceta. Totodata, fermierii vor fi scutiti de impozite agricole, masura luata tot din cauza secetei accentuate. Prefectura Iasi a solicitat si inspectoratelor teritoriale de regim silvic si vanatoare din Suceava si Vaslui, care se ocupa de fondul forestier de pe raza judetului Iasi, sa permita pasunarea in paduri in perioada secetei.

S-a prezentat raportul colegilor de la mediu rezulta practic ca de la inceputul ultimei luni deficitul de precipitatii a fost maxim, practic nu a plouat deloc. Tot din partea Directiei Agricole se va emite un material informativ cu privire la cum pot sa isi depuna prin intermediul primariilor solicitarea pentru scutirea de impozitare agricole, scutire datorata starii de seceta pedologica pe care o inregistram,” a declarat Dan Carlan, prefect Iasi.

  

sursa telem.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Expertiza din dosarul „Agrocomplex”: valoarea chiriei, calculată greșit! Cum s-a ajuns la un prejudiciu de 5 ori mai mare, față de cel inițial! Firma primarului a plătit 29.000 de lei pentru 10 ani de exploatare agricolă a celor 60 ha de teren!

Răzvan Grecu

Educație și sănătate pentru elevii pășcăneni, prin practicarea artelor marțiale

Teona Gherasim

Pas spre normalitate pentru zeci de familii din cartierul Aerodrom! Vor putea cumpăra terenurile unde și-au ridicat case

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site