RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Apa va fi întreruptă mâine la Sirețel. Apavital igienizează rezervorul din localitate

În judeţ, ApaVital a trecut la un program ca pe vremea comunismului. Astfel, în comunele Coarnele Caprei şi Focuri, apa va fi furnizată, până pe 15 iunie doar 7 ore pe zi, în intervalele orare 7.00-10.00 şi 17.00-21.00.

În comuna Fântânele, regimul de furnizare a apei este şi mai restrictiv, nefiind prevăzută nicio dată de la care ar urma să se reia livrarea în regim normal.

Totodată, la Fântânele, apa va fi furnizată doar 6 ore, în intervalele 7.00-10.00 şi 18.00-21.00, pe toată perioada sezonului cald. Sub regim restricţionat se află şi locuitorii din Hlincea, apa fiind furnizată zilnic în intervalele orare 6.00-10.00 şi 18.00-22.00, pe perioada sezonului cald. „Odată cu încălzirea vremii, folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creştere a consumului peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă. În aceste condiţii, este dificil să se asigure un nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal. Cu toate că ApaVital a făcut apel la un consum raţional de apă din partea clienţilor săi, consumurile din ultima perioadă depăşesc capacitatea instalată. Reamintim că obligaţiile contractuale ale clienţilor noştri prevăd că toţi utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia de a asigura folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua publică de alimentare“, au precizat reprezentanţii ApaVital.

  

Furnizorul de servicii de apă-canal au anunţat şi întreruperea apei în cursul zilei de luni, în intervalul orar estimat 8.00-18.00, în zona Hatman Şendrea – Galata. Apa va fi întreruptă către utilizatorii din străzile Aluniş, Anton Crihan, Bradului, Brădetului, Cerna, Crişului, Egalităţii, Gheorghe Doja, Hatman Şendrea, Lotrului, Mircea cel Bătrân, Minervei, Orientului, Pantelimon Halipa, Petru Şchiopu, Sălciilor, Vasile Urechia, Vămăşoaia, precum şi pe calea Galata.

Întreruperea este cauzată de lucrările efectuate pentru înlocuirea unui robinet vană uzat. De asemenea, în cursul zilei de marţi,9 iunie, apa va fi întreruptă la Sireţel, în intervalul orar estimat 8.00-12.00, în vederea igienizării rezervorului de 250 mc din localitate.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Produsele cumpărate de români în perioada sărbătorilor ar putea fi ieftinite. Ministrul Agriculturii: „Cozonacul se numără printre ele”

Redacția

Ședință pentru aprobarea documentațiilor, în vederea realizării unor investiții

Marius Parteni

Jitaru a greșit din nou! Judecătorii au respins și a doua acțiune de evacuare a Legume S.A.! (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...