RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Educația, ocupația și averea influențează riscul de deteriorare cognitivă

Factorii socioeconomici precum educația, ocupația și bunăstarea influențează riscul de deteriorare cognitivă sau demență la vârsta înaintată, dar și posibilitatea ca o persoană să se recupereze, arată un nou studiu condus de cercetătorii de la UCL (Anglia).

Studiul a urmărit 8.442 de adulți cu vârsta de 50 de ani și peste, în Anglia, pe parcursul a 10 ani, între 2008 și 2018, pentru a analiza modul în care factorii socioeconomici de la începutul cercetării erau asociați cu riscul de deteriorare cognitivă.

Studiul a fost publicat în Scientific Reports.

Cercetătorii au observat tranzițiile acestor persoane între diferite stări: sănătate cognitivă, tulburări cognitive ușoare și demență. De asemenea, au luat în considerare posibilele reveniri, în care persoanele își îmbunătățeau starea de la o tulburare cognitivă ușoară la o stare cognitivă sănătoasă.

  

Cum contribuie factorii socioeconomici la riscul de deteriorare cognitivă?

Informațiile despre factorii socioeconomici au fost colectate prin intermediul unui chestionar completat de participanți. Starea cognitivă a fost determinată utilizând mai multe surse, inclusiv rapoartele participanților despre un diagnostic medical, rezultatele testelor cognitive și propriile rapoarte despre simptome, pentru a oferi o imagine completă asupra sănătății cognitive a fiecărui participant.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu, întâlnire cu unul dintre veteranii de la protestul fermierilor: „Trebuie ajutați și să le întindem la rândul nostru mâna spre dialog”

Redacția

David Popovici a câştigat clar proba de 100 m liber, sâmbătă, în Cupa României la înot. Este a doua victorie în tot atâtea probe în Cupa României, după cea obţinută vineri la 100 m fluture

Redacția

Cehia: Manifestații la Praga împotriva propunerii de creștere a vârstei de pensionare până la 68 de ani

Redacția
Încarcă...