RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Echipa Naţională de rugby junioare se antrenează la Paşcani! Gabriela Lepciuc şi Ana Maria Sandu, două păşcănence în stafful tehnic

Terenul de rugby din Paşcani este, fără îndoială, o pepinieră de sportivi de succes. Am ajuns astăzi să ne mândrim că echipa de junioare a naţionalei se antrenează în municipiul nostru şi înfloreşte cu fiecare victorie dobândită.

 

 

  

Cui i se datorează acest lucru? Într-o mare măsură, lui Neculai Tarcan, un om discret, onest, profesionist şi mândru de fetele sale.

Echipa naţională de junioare a României are în componenţă păşcănence care au ajuns departe şi promit multe. 

“Să vină Echipa Naţională de junioare a României, să se antreneze la Paşcani, este într-adevăr un eveniment. De asemenea, eveniment este faptul că şi antrenorul echipei naţionale de fete junioare este componentă şi antrenoare secundă la Politehnica Iaşi. Paşcaniul a dat şi dă numai antrenori şi căpitani de echipă”, a declarat Neculai Tarcan, antrenorul echipei naţionale de rugby. 

Gabriela Lepciuc este cea care a luat cârma lotului de junioare de la naţionala de rugby. Este din Paşcani, şi a absolvit Liceul Miron Costin. Astăzi am găsit-o la antrenament unde fetele se pregăteau pentru un meci important ce va avea loc la Iaşi.

Gabriela este jucătoare la Poli Iaşi şi, de puţin timp, antrenor la echipa naţională de rugby junioare. Ambiţia i se citeşte pe faţă, dar, la fel ca şi mentorul ei, este discretă şi foarte modestă. Îşi doreşte ca fetele de care se ocupă să ajungă cât mai sus şi îi încurajează pe simpatizanţii rugbyului să încerce să îl descopere.

“Este un antrenament de aşezare, o asamblare. Ne bucurăm că am prins vreme bună, şi aşteptăm turneul să punem în aplicare tot ce am învăţat. Vom avea marţi meci cu Republica Moldova şi o echipă de junioare U14. Va fi un eveniment rugbystic de junioare, organizat la Iaşi. Sunt păşcăneancă, am făcut rugby doi ani în Paşcani şi apoi 6 ani la Iaşi. Momentan sunt jucătoare la echipa de la Politehnica Iaşi, nu am mult de cânt cochetez cu antrenoratul, sper să fie un început bun. Îmi doresc să avem un lot cât mai bun, cât mai numeros, pentru ca fetele să ajungă la naţională.  Fetele care vor să se apuce de rugby şi nu sunt sigure că e bine, pot să se uite la noi. Chiar dacă se spune că se deformează corpul, nu este aşa. Veniţi cu încredere. Este un sport frumos, am jucat şi hanbal, dar nu se compară. Este mult mai frumos când poţi doborî cu propriul tău corp, un adversar”, ne-a spus Gabriela Lepciuc.

Cine nu s-a convins de succesul obţinut de aceste tinere, primesc încă un exemplu de sportiv talentat: Ana Maria Sandu. Face rugby de 14 ani, şi evident, începutul a fost la Paşcani, unde se reîntoarce cu drag. Ana Maria joacă la Politehnica Iaşi şi este kinetoterapeut la lotul naţional de rugby junioare. Îşi aminteşte cu drag de începuturi, de primul meci câştigat, când nu conştientiza încă bucuria pe care o aduce succesul.

“Fac rugby de 14 ani, şi am început la Paşcani. Momentan joc la Politehnica Iaşi,  sunt componentă a Lotului Naţional de la vârsta de 17 ani. A fost greu la început, este greu şi acum, dar e un sport frumos. Iniţial am făcut dans sportiv, dar aveam colege care erau la clasa sportivă cu domnul antrenor diriginte, şi am vrut şi eu la rugby. Primul meci câştigat a fost la Ciorogârla, aveam 13 ani. Am terminat Facultatea de Kinetoterapie, şi acum sunt terapeut la echipa naţională de junioare”, ne-a spusAna Maria Sandu. 

 

 

 

 

Related posts

Iker Casillas, victima hackerilor. Aceștia i-au postat pe contul de Twitter un mesaj prin care anunța că este gay

Redacția

Deplasare grea pentru CS Kosarom. Dă piept cu Miroslava, echipa cu care în tur s-a duelat atât în teren cât și în afara lui

Marius Parteni

Rafael Nadal a catalogat scandalul în care este implicat Djokovic drept „un circ”

Redacția
Încarcă...