RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Echipa de fotbal a Liceului Teoretic ,,Miron Costin’’ – Locul III la faza regională a Olimpiadei Gimnaziilor

 

 

Comunicat de presă:  Sâmbătă  13 aprilie 2019, pe baza sportivă a Liceului cu Program Sportiv  Roman  s-a desfăşurat faza regională a Olimpiadei Gimnaziilor la fotbal băieţi.

  

La această competiţie s-au calificat echipele câştigatore ale judeţelor : Iaşi,Suceava, Vaslui, Botoşani,Neamţ,Bacău. Echipa Liceului ,,Miron Costin’’ a făcut parte din grupa A, alături de echipele judeţelor Neamţ şi Suceava. Rezultatele au fost următoarele:

Iaşi – Suceava: 3-0

Neamţ -Suceava: 3-0

Iaşi – Neamţ: 1-2

În urma acestor rezultate,coroborate cu rezultatele din grupa B, echipa Liceului Miron Costin s-a clasat pe locul al III-lea, echipa câştigătoare a fazei regionale fiind echipa judeţului Neamţ care a dispus în finală cu scorul de 3-1 de Vaslui. Echipa a fost pregătită de profesorii: Mihai  Bănilă şi Dan Bîrgăoanu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Credincioșii romano-catolici din Pașcani au sărbătorit

 

 

Duminică 14 aprilie 2019, în întreaga Biserica Romano-Catolică s-a sărbătorit Floriile. Credinciosii catolici sarbatoresc duminica Floriile, zi care aminteste de intrarea triumfala a lui Isus Cristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de către mulţimiile de oameni cu ramuri de palmieri. În comunitatea Romano-Catolică din Paşcani părintele paroh Mihai CĂTĂU, alături de preoţii misionari s-au rugat cinstind această importantă sărbătoare. La începutul liturghiei solemne de la ora 11:00, părintele Cătău i-a binecuvântat pe credincioşii aflaţi în biserică, ce ţimeau în mâini ramuri de salcie. Cu această zi se începe Săptămâna Sfântă care, pentru credincioşii romano- atolici, este cea mai importantă din întregul an liturgic, deoarece în decursul ei s-au împlinit evenimentele decisive prin care Dumnezeu a înfăptuit mântuirea noastră: pătimirea, moartea şi învierea lui Isus Cristos. Este ceea ce numim Misterul Pascal sau trecerea lui Cristos din această lume la Tatăl prin pătimirea, moartea şi învierea sa, iar în el şi prin el trecerea întregii omeniri de la sclavia păcatului la viaţa harului. Această duminică la credincioşii romano-catolici, marchează începutul Săptămânii Mari, numită şi Săptămâna Patimilor. pr. Mihai CĂTĂU

Related posts

Programul activităților organizate de CSM Pașcani, la final de an

Redacția

28 de medalii obținute de atleții de la CSM Pașcani, la Campionatul Național de copii, desfășurat la Iași (Foto)

Redacția

Emma Răducanu: „Părinții sunt cei mai mari critici ai mei şi foarte, foarte greu de mulţumit, dar cred că am reuşit acum”

Redacția
Încarcă...