NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Duminica Floriilor a fost sărbătorită de credincioșii romano-catolici din Pașcani

 

Duminică, 14 aprilie, în întreaga comunitate Romano-Catolică s-au sărbătorit Floriile. Această zi amintește de intrarea triumfală a lui Isus Cristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de către mulţimile de oameni cu ramuri de palmieri.

În comunitatea Romano-Catolică din Paşcani, în Biserica Sf.Anton de Padova, părintele paroh Mihai Cătău, alături de preoţii misionari s-au rugat cinstind această importantă sărbătoare. La începutul liturghiei solemne de la ora 11:00, părintele Cătău i-a binecuvântat pe credincioşii aflaţi în biserică, ce ţineau în mâini ramuri de salcie.

Cu această zi se începe Săptămâna Sfântă care, pentru credincioşii romano- atolici, este cea mai importantă din întregul an liturgic, deoarece în decursul ei s-au împlinit evenimentele decisive prin care Dumnezeu a înfăptuit mântuirea noastră: pătimirea, moartea şi învierea lui Isus Cristos. Este ceea ce numim Misterul Pascal sau trecerea lui Cristos din această lume la Tatăl prin pătimirea, moartea şi învierea sa, iar în el şi prin el trecerea întregii omeniri de la sclavia păcatului la viaţa harului. Această duminică la credincioşii romano-catolici, marchează începutul Săptămânii Mari, numită şi Săptămâna Patimilor.

 

Advertisements

Related posts

Ultimul drum al Reginei Ana în România

Redacția

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România de Sfintele Paști

Redacția

Ortodocşii intră în pregătirile de Paşti. Azi începe Postul Mare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site