RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

După 18 ani avem proiectul pentru noul cimitir: doar 900 de locuri de veci și un cost de 6,7 milioane lei!

La mai bine de 18 ani de când a fost aprobat prin hotărâre de Consiliu Local amenajarea noului cimitir din Pașcani, aleșii locali au pe masa de lucru, pentru ședința de joi, 29 noiembrie, proiectul și indicatorii tehnico – economici ai acestui obiectiv.

 

  

Fără a justifica această întârziere de 18 ani, primarul Dumitru Pantazi le propune aleșilor locali să aprobe construirea unui cimitir nou cu doar 900 de locuri de veci. Asta în condițiile în care la Pașcani sunt înmormântați în vechiul cimitir aproximativ 150 de persoane pe an. Dacă ritmul se va menține și în următorii ani, noul cimitir va deveni neîncăpător în doar 6 ani.

Proiectanții au prevăzut în proiectarea noului cimitir  construirea unei capele mortuare și a funcțiunilor complementare. Cameră rece, grupuri sanitare, birouri, bucătărie și clopotniță. Pentru acces vor fi amenajate alei și parcări în suprafață totală de 7.000 de metri pătrați și 8.800 de de metri pătrați de spațiu verde.  Pe această suprafață din urmă vor fi amenajate locurile de veci în număr total de 900.

Suprafața totală a cimitirului este de 1.450 de metri pătrați, municipalitatea mai având la dispoziție 3500 de metri pătrați pentru care este necesară modificarea Planului Urbanistic General pentru a fi alipiți cimitirului.

Investiția a fost aprobată în primăvara anului 2.000, iar de ducerea la bun sfârșit a acesteia trebuia să se ocupe viceprimarul municipiului. În iulie 2.000, Dumitru Pantazi a devenit viceprimarul municipiului, însă în cei opt ani de mandat nu a reușit să pornească și să finalizeze această investiție.

 

 

Related posts

Directorul economic al Primăriei detonează bomba:”ApaVital nu are motive să nu achite redevența. Nu pot spune acum că nu au primit bunurile”

Marius Parteni

Primarul Dumitru Pantazi folosește bunurile publice în interes personal! La Iași, Nichita este cercetat penal, la Pașcani nu se autosesizează nimeni!

Răzvan Grecu

Hărnicie mare astăzi în faţa primăriei

Răzvan Grecu
Încarcă...