NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Drumul reabilitat între Lespezi și Vânători, precum și podul rutier de la Hărmănești recepționate în prezența lui Cristian Adomniței (FOTO)

Președintele Consiliului Județean Iași a fost astăzi în vizită de lucru în zona Pașcani. Acesta a inspectat două obiective de investiții finanțate din bugetul instituției pe care o conduce. Este vorba despre sectorul de drum din centrul comunei Lespezi până la ieșirea din satul Dumbrava, spre comuna Vânători și podul rutier realizat la Hărmănești.

 

Cristian Adomniței a fost așteptat la Lespezi de mulți localnici în frunte cu primarul Ioan Lazăr. Șeful CJ le-a explicat oamenilor care este strategia de modernizare a drumurilor în următorii ani.

„Astăzi am recepținat primul kilometru de drum care face legătura între cele două comune, Lespezi și Vânători. Este o investiție de 10 miliarde de lei, care a primit finanțare exclusiv din bugetul Consiliului Județean. Sper ca până în 2016 să reușim să asfaltăm tot drumul care face legătura între cele două comune. Mai sunt și alte obiective care le avem. Pe sectoarele de drumuri județene, vor fi modernizate unele poduri, iar în unele cazuri vom construi altele”, ne-a declarat Cristian Adomniței, președintele CJ Iași.    

De la Lespezi președintele Adomniței s-a deplasat în comuna Hărmănești, acolo unde din bugetul Consiliului Județean a fost finanțată investiția la un pod rutier. Zona unde a fost amenajat acest pod era una extrem de afectată în urma căderilor de precipitații. Apa de pe versanți se aduna în stradă, iar deversarea se făcea extrem de greu. Odată cu acest pod a fost refăcut canalul care asigura scurgerea apei.

În urma inundațiilor din acest an județul Iași a avut pagube de 140 miliarde lei vechi, atât pe drumurile și podurile județene, cât și cele comunale. Aici la Hărmănești am avut un podeț rupt de o viitură, care punea în pericol întreaga circulație din comuna Todirești – Hărmănești și Pașcani. Cu bani de la rezerva CJ am reparat mai multe obiective din județ, printre care și podul de aici și unul mai mic tot în acest sat„, a mai susținut liderul Consiliului Județean.

Cât privește sectorul de drum județean Pașcani – Hărmănești – Todirești – Cotnari, Cristian Adomniței a spus că acesta va fi modernizat cu banii care se vor întoarce de la Guvernul României în contul realizării investiției de la Aeroportul Iași.

Drumul acesta a fost reparat, dar nu putem spune că este un drum modernizat. Așteptăm fondurile de la Guvern care ne-a blocat multă vreme. De fapt și la această oră când vorbim noi nu ni s-au întors toți banii pe care Uniunea Europeană i-a plătit României ca să fie direcționați către Consiliul Județean la aeroport. Cu acești bani noi plănuim să reabilităm drumurile și podețele din județ, printre care și acesta„, a concluzionat Cristian Adomniței.  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

A început „marea coafare” a drumurilor judeţene

Redacția

Iluminatul festiv de pe zona centrală răpus de un scurtcircuit. Primăria îl dă jos pentru reparații

Marius Parteni

Apa potabilă, întreruptă la Lespezi

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site