RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieSocial

Târgul de Crăciun de la Brașov, printre cele mai frumoase din țară. 80 de brazi vor fi împodobiţi de Crăciun. 1,2 milioane de luminiţe vor lumina oraşul!

”Clasic și elegant” este tema Crăciunului din acest an, în Brașov, anunță primarul Allen Coliban, citat de Brașov.net.

„Ne pregătim să îi întâmpinăm pe brașoveni și turiști, începând cu 30 noiembrie, cu un oraș plin de culoare și lumină. Anul acesta ducem mai departe conceptul de a oferi bucuria sărbătorilor și în cartiere. Astfel, pe lângă extinderea iluminatului dincolo de zona centrală, vom avea 80 de brazi de Crăciun din instalație LED, în toate zonele orașului, astfel încât fiecare brașovean să simtă magia sărbătorilor de iarnă și aproape de casă. De asemenea, ne-am propus să ,,îmbrăcăm” în lumini de Crăciun mai multe clădiri decât în anii trecuți. Cinema Astra, Banca de cultură Apollonia și Poarta Șchei îi vor putea întâmpina pe brașoveni și turiști în haine de sărbătoare. Și pentru că Brașovul este un oraș prietenos cu mediul, aceste sărbători vor veni nu doar cu mai multe luminițe, ci și cu o reducere a consumului de energie electrică în această perioadă. Tot iluminatul festiv este cu sistem LED, iar în timpul nopții va avea un program adaptiv, fie prin oprirea iluminatului pe marile bulevarde, fie prin reducerea fluxului luminos. Dragi brașoveni, vă așteptăm să ne bucurăm de sărbătorile de Crăciun împreună, începând cu 30 noiembrie”, a declarat primarul Allen Coliban.

Pentru reducerea consumurilor de energie electrică, în noile zone în care va exista iluminat de sărbători, acesta va fi oprit în intervalul 1.00 – 6.00 (noaptea), iar în centrul istoric, în același interval, se va reduce fluxul luminos.

”Va rezulta astfel o reducere cu 41%.a consumului de energie electrică”, anunță administrația locală din Brașov.

  

https://www.g4media.ro/80-de-brazi-vor-fi-impodobiti-in-municipiul-brasov-de-craciun-12-milioane-de-luminite-vor-lumina-orasul-pentru-reducerea-consumului-de-energie-iluminatul-va-fi-oprit-intre-1-si-6-noaptea.html

Related posts

S-a concretizat lista nominală cu administatorii de imobile din Pașcani

Redacția

Nelu Tătaru, despre ieșirea din localitate după 15 mai: Va fi o declarație verbală, dar trebuie dovedită cumva

Redacția

Incendiu la o casă de pe strada Gării

Redacția
Încarcă...