RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Drumarii au pornit utilajele de deszăpezire. La Pașcani Primăria se declară pregătită. Spitalul asaltat de pacienți cu luxații

Iarna și-a intrat în drepturi, iar reprezentanții municipalității susțin că sunt pregătiți să-i facă față. Încă de noaptea trecută, pe raza municipiului a început să ningă, iar circulație autovehiculelor este din ce în ce mai îngreunată de căderile de precipitații. Șoferii circulă prudent, iar pe partea pietonală oamenii merg precaut.   

 

Șefii Primăriei au direcționat echipajele de deszăpezire atât pe străzile municipiului cât și în fiecare suburbie.  

  

“În această perioadă, Primăria Municipiului Pașcani intervine pe străzile din municipiu și din suburbii cu șase utilaje. Unul singur este închiriat în această perioadă, iar în perioada următoare vor mai fi închiriate două. Vorbim despre un autogreder, un Imog cu sărăriță, un ifron, o wolă, un bobcat pentru trotuare și un utilaj 8 x 4 cu sărăriță. Legat de ceea ce se aruncă pe străzi, sarea și nisipul, există stocuri de 150 de tone”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Cum era de așteptat au început să apară și cazurile medicale. La Spitalul Municipal de Urgență încă de vineri seara, când pe străzi și-a făcut apariția poleiul, s-au prezentat cetățeni care au suferit luxații la membrele superioare sau la cele inferioare.

Începând de vineri seara, circulația a devenit mai anevoioasă și era puțină gheață pe carosabil și pe trotuar. În CPU a fost un număr destul de important de fracturi de pumn și fracturi bimaleolare, aproximativ 6 pacienți au fost vineri, iar ieri s-a prezentat unul cu fractură de bazin. Este o perioadă periculoasă pentru persoanele vârstnice pentru că odată cu vârsta se instalează osteoporoza și la orice cădere se produce o fractură. Cel mai grav este că o fractură de col femural poate conduce la deces, ne-a declarat dr. Diana Acsinte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Pașcani.

După intervenția drumarilor situația este una normală pe sectoarele de drum din afara municipiului. DN 28A, între Târgu Frumos – Pașcani – Moțca, acționează șase utilaje aparținând Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, secția Pașcani. Aceleași utilaje acționează și pe E85 între Moțca și Drăgușeni.

Pe drumurile județene din zona Pașcani și Târgu Frumos acționează utilajele celor de la EkySam SRL, care a câștigat licitația organizată de CJ Iași.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Călătoriile în afara localităților, restricționate și după încetarea stării de urgenţă

Redacția

Primăria propune amenajarea unui parc industrial pe pășunea din Sodomeni!

Marius Parteni

Firma care a oferit cel mai mare preț desemnată câștigătoare pentru diferența de lucrări de la școala „I. Cantacuzino”. Elevii vor reveni în bănci din semestrul următor

Marius Parteni
Încarcă...