RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Dovada vie că Pașcaniul are nevoie de locuri de muncă. Sute de tineri și adulți în căutarea unui job

Acțiunea de astăzi organizată de Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă Pașcani, a adunat la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” zeci de tineri și adulți. Instituția culturală a fost luată cu asalt de pășcănenii aflați în căutarea unui loc de muncă.

 

Oferta celor 30 de firme a dat speranță tinerilor de clasa a XII-a, însoțiți la eveniment de cadrele didactice și a bucurat adulții care au trecut pragul de 40 de ani care se zbat pe a aduce pâinea în familie.

  

Începând cu ora 09.30, elevi, tineri absolvenți de studii universitare, cadre didactice, dar și adulții, au pășit în locația stabilită, încrezători că vor încheia contracte de muncă, însă singurul demers pe care aceștia l-au putut face a fost să depună CV-ul la firma ce le oferea posibilitatea de angajare, în funcție de calificare.

Elevii din clasa a XII-a au fost interesați de eveniment, având în vedere că pentru unii a se angaja după finalizarea studiilor liceale reprezintă un mare câștig.

Fie că sunt la profile tehnice, sau chiar la liceu, tinerii au venit interesați și cu CV-ul actualizat.

Am venit cu o clasă de a XII-a de la Colegiul tehnic de Căi Ferate Unirea, mai exact cu 24 de elevi. Ei sunt interesați de angajare în domenii în care se pregătesc ei, adică în domeniul mecanic, electric și în domeniul contabilitate”, ne-a declarat Adrian Antioh, profesor de discipline tehnice.

În același timp, evenimentul a stârnit interes și în rândul pășcănenilor. Femei și bărbați au lasat date de contact la angajatori și au părăsit manifestarea cu încrederea în voia celui de Sus.

„M-am înscris pe post de cofetar. Nu am studii în domeniu, dar poate sare iepurele de undeva”,ne-a declarat Florica Dârcă.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Preţurile caselor din Iaşi au urcat cu doar 1,3%

Redacția

Carnea de miel, mult mai scumpă anul acesta față de anul trecut

Redacția

Creditele în lei pentru case au urcat de şase ori în ultimii doi ani

Redacția
Încarcă...