NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dorin Nechifor: „Centrala NEC este un produs oferit de Romtelecom”

Centrala telefonică despre care s-a crezut că ar fi un aparat de interceptat convorbiri telefonice și de urmărire a traficului de internet a fost oferită Primăriei de către compania de telecomunicații Romtelecom. Cel puțin așa susține fostul administrator public Dorin Nechifor. Conform acestuia această centrală telefonică era una de tip VOIP (convorbiri telefonice prin intermediul internetului) dar care putea suporta și servicii de telefonie clasică. 

Dorin Nechifor a povestit pentru newspascani.com că centrala și echipamentele ce o însoțeau au făcut parte dintr-o ofertă a companiei Romtelecom. Inițial se stabilise ca aceasta să fie oferită cu titlu gratuit, însă ulterior Romtelecom a introdus-o ca plată în rate în facture lunară a Primăriei.

“Aceste echipamente erau pentru a reduce costurile cu telefonia clasică și pentru o mai multă mobilitate a funcționarilor. Inițial am înțeles de la reprezentantul de vânzări al Romtelecom că acestea sunt gratuite, însă ulterior ne-am trezit cu ele incluse în factura lunară a operatorului de telefonie. Calculând prima rată am estimat că prețul ar fi fost de 30.000 de lei ceea ce era exagerat. Drept urmare am decis ștornarea facturii și restituirea acestor echipamente. Însă până la plecarea mea din Primărie nu a venit nimeni de la Romtelecom să le ridice” a explicat Dorin Nechifor.

  

Acesta a lămurit și depozitarea acestor echipamente în biroul său și a susținut că ele nu au fost folosite niciodată: ”Echipamentele au fost depozitate prima dată în biroul de la etajul 1 unde se află amplasată și centrala de telefonie clasică. Când s-a organizat Biroul Electoral Pașcani s-a luat decizia să mutăm cutiile în biroul meu. Centrala nu a fost folosită niciodată, iar acest lucru se poate verifica. La fel se poate verifica și faptul că factura a fost ștornată” a completat Dorin Nechifor fostul administrator public al Pașcaniului.

Advertisements

Nechifor a mai precizat că la plecare a predat echipamentele gestionarului Primăriei Pașcani.

Advertisements

Gică Zanet cel care a stârnit acest scandal nu a putut fi contactat pentru a verifica dacă cele spuse de Dorin Nechifor sunt adevărate.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Din 6 ianuarie se pot plăti taxele și impozitele locale la Pașcani. Iată programul instituției!

Marius Parteni

Consilierii județeni au aprobat ieri o propunere a primarului de înființare de curse rapide Iași – Pașcani

Răzvan Grecu

Statul vrea să se împrumute direct de la români

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site