RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Unii consilieri și funcționari din Primărie se fac că nu înțeleg o solicitare a judecătorilor Înaltei Curți. Avocatul instituției vine să-i lămurească

Avocatul care reprezintă interesele Primăriei în procesul aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, ca urmare a anchetei DNA pe datoria AgroComplex, vine mâine la Pașcani să discute cu aleșii locali. Prezența acestuia se datorează faptului că executivul și legislativul local nu ar ști ce răspuns să furnizeze judecătorilor, care au solicitat ca până la 11 februarie UAT Pașcani să spună suma cu care se constituie parte civilă.

  

Anunțul a fost făcut astăzi de viceprimarul Vasile Axinte, ca urmare a celor discutate la finalul ședinței de astăzi, pe marginea adresei venite de la instanță. Judecătorii doresc să afle natura și întinderea pretențiilor, motivele și probele pe care se întemeiază cererea de constituire parte civilă.

 După ce în comisia Economică s-a stabilit ca funcționarii de la Serviciul Contabilitate și Juridic să pună la dispoziția avocatului toate actele, în plenul ședinței totul a luat altă întorsătură.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

 Angelica Labonțu, directorul economic al Primăriei, a susținut că avocatul ar trebui să prezinte un răspuns în acest sens.”Avocatul pentru ce încasează banii? Eu am o expertiză contabilă unde datoria nu există, rechizitoriul DNA unde se vorbește de 2.045.000 lei, pe care nu l-am văzut și o decizie a Înaltei Curți prin care s-a stabilit că intervenise termenul de prescripție. Eu ce să fac?”, s-a plâns aceasta în fața consilierilor.

 Lucrurile au fost lămurite de consilierul PSD Codrin Toma. El nu ar fi dorit să intervină pe acest caz, pentru că tatăl său, Viorel Toma, este judecat în dosar.

 “Înalta Curte cere ceva foarte simplu. De unde pleacă, unde s-a ajuns, ce vă însușiți ca și debit și ce spun că nu ar exista. Treaba asta trebuie să o facă Compartimentul din cadrul Primăriei. Avocatul din propria inițiativă nu va spune exact fiecare sumă în parte ci cei de la Economic trebuie să zică clar dacă există debit sau nu există, din ce e format și ce reprezintă. Poziția oficială este a celui care spune că are un prejudiciu și spune exact care este. Dacă o dăm după cireș, o să răspundem când nu va mai fi necesar”, a spus Codrin Toma.

 Subiectul a fost adus în discuție la finalul ședinței de consilierul Marius Pintilie, după ce l-a comisia Economică a ajuns adresa de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta a încercat astăzi să afle dacă nu trebuie emisă o hotărâre în acest sens.

 Lucrurile ar putea să se lămurească în decursul zilei de mâine, când la Primărie va avea loc o ședință informală, la care va participa avocatul municipalității.

Dacă până la data de 11 feb 2016, Consiliul Local nu va transmite punctul de vedere către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, va pierde dreptul de a se mai constitui parte civilă în acest dosar.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Noul secretar al municipiului Pașcani, numit ilegal: Paul Apostol nu este funcționar public definitiv și se află sub supravegherea altui funcționar public!

Răzvan Grecu

Opt posturi în cadrul Compartimentului Administrare Parcări și Cimitire, scoase la concurs

Redacția

Primăria a primit noile tarife pentru dezinsecție. Consiliul Local va fi convocat pentru aprobarea acestora!

Răzvan Grecu
Încarcă...