NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Doi pășcăneni răpuși de virusul West Nile! Primăria a făcut trei dezinsecții în acest an! Sunteți mulțumiți de efectele lor?

Municipiul Pașcani este localitatea din județul Iași care a dat două din cele trei decese cauzate în această vară de virusul West Nile, ce este transmis prin înțepătura țânțarilor. Conducerea Primăriei a contactat serviciile unei firme de dezinsecție, care a efectuat o acțiune de combatere a țânțarilor în trei etape.

 

Pentru această acțiune de dezinsecție s-au cheltuit de la bugetul local 151.963 de lei, însă efectele nu sunt cele așteptate de pășcăneni sau de administrația locală. Mărturie stau cele două decese cauzate de virusul West Nile, dar și faptul că autoritățile locale au recunoscut că că acțiunea de dezinsecție nu a fost una eficientă din cauză că proprietarii de apartamente nu au intervenit la subsolurile blocurilor.

 „La Primăria municipiului Pașcani a venit o adresă pe data de 7 august 2018, în care am fost informați că pe de 3 iunie 2018, Institutul de Cercetare și Dezvoltare a confirmat prezența infecției virusului West Nile la o persoană domiciliată în municipiul Pașcani. Pentru prevenirea apariției altor boli, este necesar să luăm acele măsuri de combatere a țânțarilor prin acțiuni de dezinsecție, în special în zonele cu spații verzi, lacuri sau bălți. Lucrul pe care noi l-am dezvoltat marți seara, a fost o amplă acțiune în municipiul Pașcani pentru combaterea țânțarilor s-a intervenit și în aceste zone în care mi se precizează în această hârtie”, a declarat în urmă cu două luni Cristian Menegon, purtător de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Dincolo de aceste fapte, țânțarii supraviețuiesc atât substanțelor ce ar trebuie să-i combată, cât și declarațiilor optimiste ale celor ce conduc municipiul.

loading...
Advertisements

Related posts

Deces 646, provocat de COVID -19. Un bărbat din Moțca

Oana Cordoneanu

O pășcăneancă a încercat să se sinucidă cu pastile pentru epilepsie

Oana Cordoneanu

Noul bilanț al îmbolnăvirilor cu coronavirus: 277 de cazuri în România, 25 de persoane au fost vindecate și externate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site