RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Doi elevi de la „Sadoveanu” au luat la Bac singurele note peste 9 din Pașcani

Cele mai mari note la Bacul de toamnă din Pașcani au fiecare o istorie aparte.Tânărul care a reușit să obțină nota cea mai mare din municipiu, respectiv 9,16, provine din promoția 2011 a Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”. Acesta a fost declarat respins la examenul din vara lui 2011 deoarece a fost surprins încercând să fraudeze proba de istorie.

Cum regulamentul de organizare a examenului de Bacalaureat prevede interzicerea dreptului de a participa la acest examen timp de două sesiuni pentru elevii care au fost surprinși încercând să copieze, Ionuț Vasilescu a avut posibilitatea să susțină din nou acest examen abia în sesiunea organizată în această toamnă.

În acest an, elevul a demonstrat că ce s-a întâmplat în 2011 a fost doar o neînțelegere, el obținând acum rezultate foarte bune. La proba scrisă la Istorie Ionuț Vasilescu a fost notat cu 9,10, acumulând o medie finală de 9,16.

  

Celălalt elev pășcănean care a oținut o notă peste 9 la sesiunea de Bacalaureatul din această toamnă este Marius Axinte, elev al aceluiași liceu. Tânărul a avut ghinion în vară. Marius a pierdut autobuzul și nu a putut ajunge la proba de competențe la limba engleză. El făcea naveta în fiecare zi din localitatea Hârtoape, comuna Vânători. Pentru că nu a ajuns la timp la examen, el a fost declarat respins și a fost nevoit să reia examenul în sesiunea din toamnă.

Marius a reușit să promoveze examenul cu 9,08 după ce în această sesiune a susținut doar proba la limba engleză. În sesiunea din vară promovase celelalte probe ale Bacalaureatului.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Târg de Crăciun, cu vânzare, la Liceul “Miron Costin” Paşcani

Ema Roman

Ministrul Educatiei le-a transmis ASTA directorilor de scoli, licee si colegii din Iasi

Redacția

Bursa chiriilor la Iași. Studenții, în cursa contracronometru pentru cazare

Redacția
Încarcă...