NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Doi elevi de la „Sadoveanu” au luat la Bac singurele note peste 9 din Pașcani

Cele mai mari note la Bacul de toamnă din Pașcani au fiecare o istorie aparte.Tânărul care a reușit să obțină nota cea mai mare din municipiu, respectiv 9,16, provine din promoția 2011 a Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”. Acesta a fost declarat respins la examenul din vara lui 2011 deoarece a fost surprins încercând să fraudeze proba de istorie.

Cum regulamentul de organizare a examenului de Bacalaureat prevede interzicerea dreptului de a participa la acest examen timp de două sesiuni pentru elevii care au fost surprinși încercând să copieze, Ionuț Vasilescu a avut posibilitatea să susțină din nou acest examen abia în sesiunea organizată în această toamnă.

În acest an, elevul a demonstrat că ce s-a întâmplat în 2011 a fost doar o neînțelegere, el obținând acum rezultate foarte bune. La proba scrisă la Istorie Ionuț Vasilescu a fost notat cu 9,10, acumulând o medie finală de 9,16.

  

Celălalt elev pășcănean care a oținut o notă peste 9 la sesiunea de Bacalaureatul din această toamnă este Marius Axinte, elev al aceluiași liceu. Tânărul a avut ghinion în vară. Marius a pierdut autobuzul și nu a putut ajunge la proba de competențe la limba engleză. El făcea naveta în fiecare zi din localitatea Hârtoape, comuna Vânători. Pentru că nu a ajuns la timp la examen, el a fost declarat respins și a fost nevoit să reia examenul în sesiunea din toamnă.

Advertisements
Advertisements

Marius a reușit să promoveze examenul cu 9,08 după ce în această sesiune a susținut doar proba la limba engleză. În sesiunea din vară promovase celelalte probe ale Bacalaureatului.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Elevi de la școlile din Pașcani cu rezultate remarcabile la olimpiadele școlare

Oana Cordoneanu

Liceeni absolvenţi de la Liceul “Miron Costin” au avut cursul festiv! Două şefe de promoţie cu media 9.90

Ema Roman

Noua Structură a anului școlar: Cum vede un profesor din Pașcani “Școala Altfel” la decizia unităților de învățământ

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site