NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Doi ciobani amendați de polițiștii locali pentru că au încălcat regulamentul de pășunat propus de primar

Zilele însorite și înverzitul ierbii i-a făcut pe unii ciobani să uite că, pe terenurile de pășunat ale Primăriei Pașcani, oile se pasc numai cu autorizarea municipalității.

 

În data de vineri, 19 aprilie, Iordachi Vasile, de 51 de ani, și Coman Mihai, de 27 de ani, ambii din Pașcani, au fost surprinși dând frâu liber oilor la păscut pe proprietatea Primăriei – teren de pășunat – din suburbia Sodomeni, cu toate că municipalitatea nu acordă încă acest drept oierilor. Cel mai în vârstă dintre ei avea chiar și o stână gata amplasată la fața locului.

  

Fapta lor vine în contradicție cu o hotărâre a Consiliului Local Pașcani, care a stabilit că, pentru anul în curs, perioada pășunatului pe terenurile din proprietatea Primăriei începe la 1 mai și se termină la data de 31 octombrie.

În consecință, cei doi baci au fost amendați conform Hotărârii Consiliului Local 71/2009, cu suma de 500 de lei fiecare, urmând ca aceștia să-și poată desfășura ulterior această activitate în zona respectivă, numai respectând perioada de pășunat stabilită.

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Lăutarii din Vaslui, luați pe sus de mascați cu câini: 20 de muzicanți, reținuți! (VIDEO)

Redacția

Pericol public la volan

Oana Cordoneanu

Mașină furată din curtea unui pășcănean găsită abandonată într-un gard din Găștești

Acălugăriței Dragos

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site