RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Senatorul Sorin Lazar: “Votul sau glontul?”

Abraham Lincoln spunea ca “votul este mai puternic decat glontul”. Si aceasta s-a putut vedea la cele doua alegeri de anul trecut, culminate cu ultima ce a reprezentat o executie finala a acelei parti din clasa politica romaneasca ce a crezut, vreme de ani de zile, ca vointa publica poate fi manipulata oricum, oricand si de catre oricine in folosul intereselor personale sau de grup.

Da, un vot te poate omori ca om politic sau te poate rani atat de grav, incat revenirea in viata politica sa se faca foarte anevoios sau chiar deloc.

Aceste ganduri mi-au venit in minte, stimati colegi, acum, cand vad cum dreapta din Romania, aflata in colaps si fara nicio posibilitate concreta sau coerenta de revenire, ilustreaza perfect ceea ce Lincoln spunea candva.

  

Ma numar printre oamenii politici care au militat intotdeauna pentru unitate si dezbateri constructive, indiferent de ideologii sau de doctrine.

Am trista ocazie de a observa cum unii nu au invatat si nu vor invata niciodata din greselile facute si cred ca votul cetatenilor sau cel de incredere acordat de catre colegii lor reprezinta un fir elastic de care poti trage la infinit, fara ca vreodata sa se rupa.

Atentie, stimati colegi care va ghidati asa-zisa viata politica dupa astfel de teorii. Acel fir se rupe si, atunci cand o face, el tinde sa il loveasca direct in fata tocmai pe cel care a abuzat de puterile sale.

M-am intrebat deseori de ce unii oameni politici inteleg politica drept un camp de lupta pe care exista numai dusmani, putini camarazi si totul trebuie sa treaca prin taisul vorbelor urate, al actiunilor fatarnice si al neincrederii totale.

Pentru o viata politica cu adevarat functionala avem nevoie si de Putere, si de Opozitie. Insa o opozitie care sa isi inteleaga pe deplin rolul si sa si-l asume conform.

In acelasi timp, desi Romania este caracterizata de doctrina social-democrata, cetatenii sai fiind si ramanand de stanga, avem nevoie si de dreapta. Dar nu una macinata de lupte intestine, de acelasi comportament ce are la baza principiul tradarii ca solutie universala si punerea betelor in rotile celor care guverneaza. Sunt de parere, stimati colegi, ca niciodata un om care este capabil sa-si tradeze sau sa-si ucida fratii, prietenii sau partenerii nu se va putea purta echitabil in nicio situatie si nu va putea participa la nicio actiune la care propriul interes sa nu primeze.

Din nefericire, romanii au simtit acest lucru pe propria piele.

Din fericire, au putut sanctiona acest comportament, anihiland acea parte a politicii ce s-a dovedit a fi cangrenoasa.

Nu este treaba noastra daca dreapta din Romania va mai avea vreodata o sansa sa nu.

Treaba noastra este sa guvernam in folosul cetateanului roman.

Insa, pentru acea parte a opozitiei care ar trebui sa inteleaga odata pentru totdeauna ca politica nu inseamna venalitate, ii dau un sfat:

Reformati-va, stimati colegi, insa aveti grija ca, macar de aceasta data, sa nu oferiti romanilor acelasi tablou penibil din care aratati ca nu ati invatat si nu veti invata vreodata ceva.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

(P)PSD în campanie pentru susținerea lui Ponta în comunele Tătăruși și Cristești (VIDEO)

Redacția

Se ceartă din nou. De data asta, PNL nu se mai ceartă la televizor cu PSD, se ceartă între ei (P)

Redacția

Deputatul Craciunescu vrea interzicerea prin Constitutie a casatoriilor gay si a folosirii oficiale a termenului “romi”

Redacția
Încarcă...