NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Directorul FBI: Numărul spionilor ruşi care operează în Statele Unite este „încă mult prea mare”

Directorul FBI, Christopher Wray, a avertizat joi că numărul spionilor ruşi care operează în Statele Unite este „încă mult prea mare”, în ciuda eforturilor de a-i depista şi alunga din ţară, relatează CNN, citat de News.ro.

„Ameninţarea tradiţională rusă de contrainformaţii continuă să fie mare”, a declarat Wray în timpul unor declaraţii publice făcute la Muzeul Spionajului din Washington. „Amprenta serviciilor de informaţii ruseşti, şi prin aceasta mă refer la ofiţerii de informaţii, este încă mult prea mare în Statele Unite şi este ceva de care ne lovim în mod constant şi pe care încercăm să o blocăm, să o prevenim şi să o perturbăm în orice mod posibil”, a detaliat şeful FBI.

Ameninţarea spionilor ruşi care operează pe teritoriul SUA nu este ceva nou. Dar, pe măsură ce oficialii americani au recunoscut din ce în ce mai mult că Rusia sub conducerea preşedintelui Vladimir Putin este un adversar, preocupările tradiţionale de contraspionaj, considerate cândva relicve ale Războiului Rece – spioni umani care operează pe teritoriul SUA mai degrabă decât spioni cibernetici care acţionează din interiorul Rusiei – au atras din nou atenţia la cel mai înalt nivel.

Advertisements

În 2018, SUA au expulzat 60 de diplomaţi ruşi pe care SUA i-au identificat ca fiind agenţi de informaţii şi au ordonat închiderea consulatului rus din Seattle,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Delegaţie a Parlamentului Ucrainean, la Bucureşti. Ce au discutat liderii politici

Redacția

Matematica, fizica, marketingul, robotica, teologia ortodoxă didactică și securitatea sistemelor informatice militare – printre specializările la care vor să renunțe unele universități

Redacția

FOTO Cum arăta o adeverință de vaccinare acum 150 de ani

Redacția
Încarcă...