RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Copiii sub 16 ani și-ar putea face cont pe rețelele sociale doar cu acordul părinților – proiect al unei senatoare PNL

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, care este și președinta comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat și lidera organizației de femei a partidului, a lansat consultări pentru un proiect de lege prin care copiii sub 16 ani să aibă voie să dețină conturi pe rețelele sociale numai cu acordul părinților. Contactată de

Nicoleta PauliucFoto: Inquam Photos / George Călin

Senatoarea PNL a anunțat ideea proiectului pe contul său pe Facebook, unde a precizat că inițiativa este susținută de Organizația Femeilor Liberale.

  

Ce scrie în propunere

Advertisements

Conform propunerii, copiii din România care nu au împlinit 16 ani ar trebui să aibă nevoie de acordul părinților pentru a avea acces pe orice tip de platformă („serviciile societății informaționale”)

  • „Până la împlinirea vârstei de 16 ani, minorul accesează comunicații electronice și serviciile societății informaționale și creează conturi personale, în nume propriu, numai în baza acordului parental. Este interzisă crearea și utilizarea unui cont personal pentru minorul cu vârsta mai mică de 16 ani pentru care nu s-a obținut acordul parental prealabil.

  • Prezenta lege nu se aplică pentru platformelor dedicate învățării, autorizate potrivit legii,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Pentagonul monitorizează „balonul de spionaj chinezesc” care zboară deasupra SUA

Redacția

Predoiu, despre intervenția la exploziile din Crevedia: Toată lumea a fost la post. Ne-au spus că au tot ce le trebuie

Redacția

Taiwanul consideră că Beijingul utilizează manevrele pentru a pregăti o invazie: „Adevărata lor intenţie este să schimbe statu quo-ul”

Redacția
Încarcă...