NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Deși e văzut ca un erou, omul care a inspirat filmul “Hotel Rwanda” își așteaptă luni sentința în procesul în care e acuzat de terorism

​După mai mult de un an petrecut după gratii, omul care a inspirat filmul „Hotel Rwanda” urmează să-și afle soarta luni, potrivit abcnews. Un judecător din Rwanda urmează să pronunțe verdictul final în procesul fostului hotelier Paul Rusesabagina și al 20 de co-inculpați, care sunt acuzați de terorism. O decizie a fost așteptată în urmă cu o lună, dar a fost amânată, fără să se fi anunțat motivul întârzierii. Rusesabagina, care a fost judecat pentru 13 acuzații, inclusiv crimă și finanțarea terorismului, ar putea fi condamnat la închisoare pe viață. El și-a susținut nevinovăția, familia și avocații spunând că întreg procesul este o farsă.

“Suntem fericiți că această șaradă se încheie”, a declarat familia Rusesabagina pentru ABC News într-o declarație dată înainte de verdict. “Presupunem că îl vor găsi vinovat…Noi am tot spus lumii întregi că nu există un proces echitabil în Rwanda, iar ultimele luni au confirmat acest lucru. Nu există o justiție independentă”.

Rusesabagina, tată a 6 copii, în vârstă de 67 de ani, era managerul hotelului des Mille Collines din Kigali în timpul genocidului ruandez din 1994.

Guvernul rwandez, controlat de membrii extremisti ai majorității etnice hutu,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Ministrul Drulă anunță că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pe lotul 5 al A1, Piteşti – Curtea de Argeș

Redacția

VIDEO Incendiu puternic lângă Capitală, cu degajări mari de fum. Arde o hală din Mogoșoaia / Mesaj RO-Alert

Redacția

Dispariţia misterioasă a unui copil dintr-un spital din România. Mama a aflat după 11 ani că bebeluşul abandonat nu a murit

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site