NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Vulcanul de pe insula spaniolă La Palma a început să erupă / Oamenii au început să fie evacuați – UPDATE

Vulcanul de pe insula spaniolă La Palma a început să erupă duminică, după ce aproximativ 40 de oameni cu probleme de mobilitate și mai multe animale domestice au fost evacuate către zone mai sigure, relatează Reuters.

UPDATE Vulcanul a început să erupă, potrivit unui martor Reuters.

În parcul naţional Cumbre Vieja, din sudul insulei, s-a înregistrat o serie de cutremure cu magnitudinea de până la 3.8.

Persoanele vulnerabile şi animalele au fost evacuate din Las Manchas, Fuencaliente, La Bombilla, El Remo şi Puerto Naos, au anunţat autorităţile locale. Insulele Canare rămân însă sub alertă galbenă, care este a doua din sistemul celor patru tipuri de alertă, în ordinea de la cea mai slabă la cea mai severă.

  

La evacuare ajută şi soldaţi.

Autorităţile nu au hotărât evacuarea generală a celor aproximativ 35.000 de oameni care locuiesc în apropierea vulcanului.

“Cutremurele sunt din ce în ce mai puternice şi magma îşi face drum către suprafaţă. Sunt şanse mai mari de erupţie, ceea ce înseamnă că autorităţile au decis să evacueze unele persoane”, a declarat un purtător de cuvânt al Institutului de Vulcanologie din Insulele Canare.

Vineri, autorităţile

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Iohannis îi îndeamnă pe români să practice golful: Nu e deloc exclusivist şi oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură

Redacția

Doctor Filip Panait : Am obosit cu toții, și nu se știe dacă după această nenorocire mai vrea cineva să se facă medic în România

Redacția

Maratonistă olimpică lovită de mașină, în timp ce se plimba cu bicicleta: “Voi zâmbi vieții în fiecare zi!”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site