RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ghimpele pădureț: beneficii și efecte secundare

Ghimpele pădureț este un arbust utilizat din vechime în medicina alternativă, deoarece pare să aibă unele beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea circulației sângelui și tratamentul hemoroizilor.

Ghimpele pădureț este denumirea comună pentru rădăcina plantei Ruscus aculeatus. Concluziile autorităților sanitare privind utilizarea suplimentelor cu ghimpe pădureț pentru probleme minore de circulație a sângelui și pentru simptomele cauzate de hemoroizi se bazează pe utilizarea tradițională a acestui remediu.

Cu alte cuvinte, deși nu există dovezi suficiente rezultate din studiile clinice, eficacitatea acestor suplimente pe bază de ghimpe pădureț este plauzibilă și există dovezi că acestea au fost utilizate în siguranță în acest mod timp de cel puțin 30 de ani.

RECOMANDĂRILE EXPERȚILOR DOC

  

Datorită flavonoizilor și a altor compuși activi, ghimpele pădureț pare să aibă o serie de beneficii potențiale pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației, îmbunătățirea circulației sangvine și scăderea riscului de hemeoroizi. Acest remediu natural poate fi găsit, de asemenea, în combinație cu alte plante medicinale în unele suplimente alimentare.

Remediile cu ghimpe pădureț ar trebui luate numai de adulți (dar nu de femei însărcinate). Dacă simptomele pentru care pacientul ia acest remediu durează mai mult de două săptămâni sau se agravează pe durata administrării suplimentului, e necesar ca persoana să se prezinte la medicul de familie pentru consult, diagnostic și primirea unui tratament adecvat.

Ghimpele pădureț poate reduce inflamația

Inflamația este modul natural al corpului de a se vindeca și de a combate infecțiile, însă inflamația cronică poate duce la alte probleme de sănătate. Ghimpele pădureț conține unii compuși, cum ar fi ruscogenina, care pot ajuta la suprimarea semnalelor inflamatorii și la tratarea potențială a daunelor cauzate de inflamație.

În studiile realizate în eprubete, ruscogenina a redus markerii inflamației și a oprit producția unei enzime care stimulează descompunerea cartilajului la persoanele cu osteoartrită. Un studiu¹ efectuat pe animale sugerează că ruscogenina a redus markerii inflamației asociați cu diabetul și a tratat daunele cauzate de o astfel de inflamație.

Cu toate acestea, nu există studii cu participanți umani, deci este nevoie de mai multe cercetări înainte de a putea trage concluzii ferme legat de eficiența remediilor cu ghimpe pădureț în reducerea inflamației la oameni.

continuare pe doc.ro

Related posts

Cercetătorii chinezi au dezvoltat o terapie genică ce ar putea întârzia procesul de îmbătrânire

Redacția

Hemoglobina: nivel scăzut sau mare, ce înseamnă?

Redacția

Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, a apărut drept medic, pe lista primilor testați

Redacția
Încarcă...