RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Deputat PNL: Companiile vor plăti această taxă a PSD, dar cetățenii vor suporta

Un deputat PNL a atras atenția asupra faptului că taxa de solidaritate cerută de PSD s-ar aplica și companiilor cu capital românesc, care ar urma să crească prețurile pentru români, în contextul costului pe care ar fi obligate să îl plătească. 

Liberalii spun că taxa va fi suportată tot de cetățeni FOTO Shutterstock

Liberalii spun că taxa va fi suportată tot de cetățeni FOTO Shutterstock

„Ceea ce nu spune PSD este că prin introducerea unui impozit de 1% din cifra de afaceri pentru marile companii, partidul condus de Marcel Ciolacu lovește de fapt și în multe firme cu capital românesc – Altex, Dedeman, EMag, Albalact, RCS-RDS, etc. – sau în firme cu capital mixt”, a afirmat reprezentanta liberalilor, Gabriela Horga, într-un mesaj pe Facebook. 

  

Potrivit liberalei, PSD pune, în mod incorect „această taxă pe același plan cu taxa de solidaritate introdusă de Uniunea Europeană pentru companiile energetice. (…) Taxa UE de solidaritate se referă la profiturile extraordinare obținute de companiile energetice în această perioadă de criză, profituri obținute într-un context neobișnuit. Aceasta este o măsură care are un scop bine definit: să ajute gospodăriile și companiile europene să facă față facturilor uriașe la energie”, a mi transmis Gabriela Horga. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cluj: Bărbat de 35 de ani internat la Secţia de Psihiatrie a căzut de la etajul 1 al unităţii medicale

Redacția

Letonia a confiscat Casa Moscovei din Riga / Clădirea va fi vândută la licitație, iar banii vor fi trimiși ”către efortul de război ucrainean”

Redacția

Ultimele tendințe tactice ale fotbalului modern

Redacția
Încarcă...