RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Demiterea lui Pânzaru! Pantazi: „Să își asume situația”. Olariu: „Să îi mulțumim lui Pânzaru, dar e nevoie de altă persoană”. Pintilie: „Politicul nu trebuie să se amestece în numirea noului manager”

Soarta managerului Spitalului Municipal de Urgență Pașcani va fi decisă săptămâna viitoare. Primarul municipiului a spus că va lua o decizie după întâlnirea pe care o va avea cu Costică Pânzaru, zilele viitoare.

Consilierul Olariu susține ideea schimbării, în timp ce Marius Pintilie își dorește ca politicul să nu se mai amestece în activitatea acestei unități medicale.

  

Schimbarea din funcție a managerului Spitalului Municipal de Urgență Pașcani nu mai poate fi amânată. Primarul municipiului, cel care l-a ținut la conducerea unității pe Costică Pânzaru a făcut astăzi un pas în spate. „Trebuie să își asume situația! Și el și Consiliul Director. Anul trecut avea excedent de un milion lei, de care i-am spus să nu țină cont dacă se gândește la cheltuieli salariale, să caute să se încadreze în buget. Au crescut salariile, dar se pare că nu a ținut cont. Acum avem această situație. Nu știu, voi discuta luni sau marți cu dumnealui, după care voi lua o decizie”, a subliniat astăzi Dumitru Pantazi, primarul municipiului, în ședința Consiliului Local.

Inevitabil subiectul a fost comentat și de alți consilieri locali. Sorin Olariu (PMP), a  fost de părere că trebuie numită o altă persoană. „Să îi mulțumim domnul manager, dar trebuie o altă conducere. Vedem unde s-a ajuns, iar eu cred că toți politicienii trebuie să acționăm comun. Poate ar trebui să ne întâlnim în regim de urgență așa cum nu am făcut-o la timp pentru celelalte servicii publice. Altfel putem cere celor de la achiziții publice să cumpere un lacăt mare”, a spus Olariu.

Marius Pintilie (PNL) a vrut să afle de la primarul Dumitru Pantazi de ce a prelungit conducerea interimară a managerului, în condițiile în care situația este una critică. „Dumneavoastră, domnule primar, l-ați ținut în funcție pe domnul manager, prin dispoziție de primar. Tot așa îl puteți demite. Nu ați știut situația?”, a spus Marius Pintilie. Răspunsul primarului a fost acela că a ales această variantă pentru că nu poți renunța atât de ușor la o persoană care a făcut atât de multe lucruri bune pentru comunitate.

Pintilie a mai susținut, într-o conferință de presă organizată după ședință, că politicul nu ar trebui să se implice în activitatea unității medicale și numirea noului manager.

O altă declarație interesantă pe marginea acestui subiect a fost făcută de secretarul Irina Jitaru, care deține și funcția de președinte al Consiliului de Administrație din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani. Ea a spus că a aflat abia în această lună de situația dificilă în care se află instituția medicală, deși angajații au organizat proteste încă din luna aprilie.

Related posts

Trafic semaforizat începând de luni, 23 mai, pe podul de pe DN 28,Sârca

Redacția

Conferință de presă Primăria Pașcani, 22 decembrie 2023 (VIDEO)

Redacția

„Revoluţia fiscală“ a PSD se sparge în capul ieşenilor. Cresc taxele locale?

Redacția
Încarcă...