NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

David Popovici, nominalizat la titlul de cel mai bun tânăr sportiv european în 2021

Înotătorul David Popovici e unul din cei cinci finaliști care luptă pentru Premiul Piotr Nurowski, o distincție acordată de Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru cel mai bun tânăr sportiv european din 2021, informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român. “Ţineţi-mi pumnii!”, a scris Popovici pe Facebook.

Ceilalți patru nominalizați ai EOC sunt Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Votul și ceremonia de premiere vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, în perioada 25-26 noiembrie 2021, câștigătorul primind o bursă de formare de 15.000 euro. Locul doi și trei primesc 8.000 euro și, respectiv, 5.000 euro, în timp ce al patrulea și al cincilea clasat vor primi câte 3.000 de euro.

David Popovici a reușit în 2021 să câștige o medalie de aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020, la 100 m liber.

  

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

CSM pierde la Râmnicu Sărat, în Liga 3. Rezultatele meciurilor din Liga a IV-a și Liga a V-a, zona Pașcani și Târgu Frumos

Marius Parteni

Etapa de rugby mâine la Pașcani. 5 formații din țară ne vizitează

Răzvan Grecu

CSM Pașcani – Hușana Huși se dispută astăzi, de la ora 15.00

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site