RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Cumpărăturile pentru noul an școlar sunt în toi în această perioadă. Pășcănenii scot aproximativ 400 de lei din buzunare pentru pregătirea celor mici

Ca în fiecare an, toamna aduce cheltuieli suplimentare pentru părinți, iar asta se întâmplă după o vară plină de distracție și tabere pentru cei mici.

 

Ca să evite aglomerația de la începutul anului școlar, unii părinți preferă  să meargă din timp la cumpărături, iar marile magazine au umplut deja rafturile cu ghiozdane, dar și penare dintre cele mai colorate spre a ușura munca acestora. În fața ofertelor variate, adulții trebuie să fie foarte cumpătați și să-și calculeze bine bugetul.

  

 Mulți dintre părinți se întreabă cât costă un coș de cumpărături plin cu rechizite pentru cei mici.

Reporterii Actualitatea Tv au realizat un reportaj cu prețurile rechizitelor apreciate cel mai mult de școlari pe raza municipiului Pașcani.  Spre exemplu prețul unui caiet pornește de la 1 leu și poate ajunge până la 6 lei, un penar costă între 6 și 45 lei, în timp ce creioanele colorate nu depășesc 10 lei. De asemenea, magazinele specializate în acest gen de produse au pregătit o tactică specială. Acestea vând ghiozdane complet echipate care conțin aproximativ 50 de elemente formate din pixuri, penare, caiete, creioane colorate, riglă și alte obiecte la prețul de 150 de lei.

Din punctul de vedere al ghiozdanelor, în topul preferințelor fetelor se află ghiozdanele cu Violetta care ajung chiar și până la 87, în timp ce un ghiozdan mai bun calitativ ajunge maximum 70 de lei, iar băieții caută să-și convingă părinții să le cumpere ghiozdane cu desenul animat Cars motivând că aceste mașinuțe trebuie să-i însoțească la școală.

Pe lângă aceste cheltuieli, cei mici au nevoie și de uniformă. Pentru copiii din școlile primare se cheltuie cel mai mult, iar asta  în funcție de magazin și de calitatea produselor fiindcă prețurile diferă.

Luni, 15 septembrie, clopoțelul va suna pentru școlari, iar aceste două săptămâni sunt încărcate de achiziții noi pentru cei școlarizați, dar și de portofele “ușurate” pentru părinți.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Peste 180 de elevi la Concursul Județean „Sfântul Nicolae văzut prin ochi de copil”

Irina Gherasim

4.865 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat din județul Iași (anul școlar 2023 – 2024) în prima etapă de repartizare computerizată

Redacția

Scandal imens!Fiica ministrului Educației, Valentin Popa, implicată: “Baftă fraierilor, știm ce pică la BAC”

Redacția
Încarcă...