RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum vor Ciolacu și Ciucă să câștige Capitala fără să-și piardă poziția de lider. Sau vor să piardă Bucureștiul?

PSD și PNL testează, de câteva săptămâni, diverse nume din afara partidului drept posibili candidați împotriva lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Liberalii i-au tatonat pe oamenii de afaceri Dan Șucu (Mobexpert) și Dan Ostahie (Altex), în timp ce PSD măsoară cvasi-anonimi, pe arhitectul Tiberiu Florescu și pe medicul Cătălin Cârstoiu. Ultimele informații indică faptul că ambele partide sondează posibilitatea ca un alt cvasi-anonim, rectorul Universității de Arhitectură Marian Moiceanu să intre în cursa pentru Primăria București.

Cum se explică faptul că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor un candidat din afara partidelor și nu merg pe mâna celor din interior, politicieni mult mai cunoscuți, care își doresc să candideze: Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL)? De ce candidații de partid nu sunt luați în calcul, iar negocierile din coaliție se lungesc periculos? Au rămas două luni și trei săptămâni până la alegerile din 9 iunie, adică foarte puțin. Oficial, cele două partide susțin că Burduja stă prea prost în sondaje iar Firea este respinsă de liberali, prin urmare nici unul nu poate fi candidat comun.

În realitate, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se tem de apariția unui rival intern. Ciolacu este convins că, dacă Firea iese din nou primar general,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Cum încearcă DIICOT să justifice clasarea ruşinoasă a dosarului “10 august”

Redacția

Al doilea document oficial în care Comisia Europeană analizează cu indulgență situația din România. Duduie anticorupția?

Redacția

Ministrul german de Externe: Pe Dunăre, prin portul Constanţa pot trece anul acesta două milioane de tone de grâu din Ucraina

Redacția
Încarcă...