RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cercetătorii au creat implantul ocular cu panouri solare

Cercetătorii de la Universitatea din New South Wales (UNSW; din Australia) lucrează la implantul ocular cu panou solar care ar putea restabili vederea.

Dispozitivul folosește panouri solare asemănătoare cu cele folosite pentru a transforma lumina Soarelui în electricitate.

În timp ce o proteză înlocuiește o parte lipsă sau nefuncțională a corpului, neuroprotetica este un domeniu relativ nou în care dispozitivul interacționează cu sistemul neural pentru a restabili funcționalitatea pierdută, explică Interesting Engineering.

Implanturile cohleare sunt un exemplu foarte bun de neuroproteză. La persoanele cu pierdere severă a auzului, implantul transformă sunetul în semnale electrice care sunt apoi folosite pentru a stimula nervul auditiv, restabilind auzul.

  

Implantul ocular cu panou solar ar putea reda vederea

Aceeași abordare ar putea fi folosită și pentru pierderea vederii folosind implantul ocular cu panou solar. „Persoanele cu anumite boli precum retinita pigmentară și degenerescența maculară legată de vârstă își pierd treptat vederea pe măsură ce fotoreceptorii din centrul ochiului se degradează”, a spus Udo Roemer, inginer la UNSW. Fotoreceptorii sunt celulele ochiului care detectează lumina și culoarea.

Cercetătorii folosesc acest principiu pentru a trata pierderea vederii folosind o neuroproteză.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Eliberat din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, s-a întors după 3 ore de libertate. Cum a reuşit bărbatul

Redacția

Bode: „Românii nu vor circul AUR, nici circul USR, nu vor scandal”. Ce spun liderii PNL despre coaliția cu PSD

Redacția

Noi proteste la Istanbul după condamnarea la închisoare a primarului Ekrem Imamoglu, marele rival al lui Erdogan

Redacția
Încarcă...