NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Cum putem beneficia de servicii de recuperare şi balneologie

Cotidianul „Evenimentul Regional al Moldovei” continuă rubrica „Cunoaşte-ţi drepturile!”, menită să aducă în atenţie condiţiile de obţinere a drepturilor privind calitatea de asigurat în sistemul medical din România .

Asiguraţii au dreptul la servicii de recuperare, medicina fizică şi balneologie în baza recomandării eliberate de către medicii de specialitate şi de către medicii de familie, în limita competenţelor. Serviciile se acordă conform schemei de tratament, pentru perioade şi potrivit unui ritm stabilite de către medicul de specialitate recuperare, medicina fizică şi balneologie. Asiguraţii pot beneficia de aceste servicii în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie. Biletele de trimitere pentru tratament în staţiunile balneoclimaterice se fac de către medicii de familie, de către medicii de specialitate din ambulatoriul de specialitate şi medicii din spital, aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, pentru perioade şi potrivit unui ritm stabilit de medicul de specialitate recuperare, medicină fizică sş balneologie. Asiguraţii au dreptul la maximum 2 cure pe an, după care plătesc integral serviciile medicale. O cură reprezintă în medie 10 zile de tratament, în medie 4 proceduri/zi.

În situaţia în care o cură de tratament se întrerupe, furnizorul are obligaţia de a anunţa casa de asigurări de sănătate despre întreruperea curei, motivul întreruperii şi numărul de zile efectuat faţă de cel recomandat. O cură de tratament întreruptă se consideră o cură finalizată. Contravaloarea serviciilor medicale care nu se regăsesc în lista de servicii, precum şi a serviciilor medicale acordate la cererea asiguratului (fără recomandare medicală sau fără a îndeplini condiţiile care îi permit adresare directă) sau în situaţia în care asiguratul nu accepta programare pe listele de prioritate se suportă de către asiguraţi la tarifele stabilite de furnizori şi afisate la cabinetul/laboratorul medical, pentru care se eliberează chitanţă fiscală, cu indicarea serviciului prestat. În aceste situaţii furnizorii de servicii medicale nu eliberează bilete de trimitere sau prescripţii medicale utilizate în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi decontate de casele de asigurări de sănătate.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Loading...

Related posts

1.275 de părinţi din județul Iaşi au cerut ajutor prin telefon pentru copiii lor bolnavi

Redacția

Cancerul pulmonar, pe locul al doilea în rândul celor care le afectează pe femei

Redacția

Peste 20 de posturi au fost scoase la concurs la Spitalul de Boli Infectioase si Spitalul de Neurochirurgie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site